COREtec® Floors introduceert Stair Expert: revolutionair systeem voor traprenovatie

COREtec® Floors kondigt de lancering aan van Stair Expert: een uniek systeem dat traprenovaties gemakkelijker dan ooit maakt. Na de introductie van hun eigen trappencollectie in 2022, COREtec® Stairs, komt het vloerenmerk nu met de oplossing om het renovatieproces nog meer te vereenvoudigen. Met behulp van deze app en het online bestelplatform wordt het inmeten en bestellen van trappen kinderspel voor verdelers en installateurs. De op maat gezaagde trapdelen worden daarna rechtstreeks geleverd.

Geavanceerd, maar toegankelijk

Traditionele traprenovaties zijn vaak tijdrovend en ingewikkeld, en vereisen speciale tools. Met Stair Expert brengt COREtec® Floors een geavanceerd systeem dat de renovatie van trappen toegankelijk maakt voor elke verdeler of installateur, ongeacht hun expertise en vaardigheden, en zonder (dure) tools of risico op vergissingen.

Na ontvangst van de traprenovatiekit, inclusief alle nodige tools, markers én een duidelijke handleiding, kan de verdeler of installateur meteen van start gaan. Na het scannen van de QR-code en het aanmaken van een Stair Expert-account, kan men alle details van de trap ingeven en het gewenste decor selecteren. Door de instructies te volgen in de ICM20-app, die in zowel de iOS- als Android app store beschikbaar is, kan men de trap nauwkeurig inmeten door foto’s te nemen van de tredes met de markers erop. Alle metingen worden bovendien automatisch verstuurd naar het account vanuit de app.

Tenslotte selecteert men de gewenste COREtec®-trapdelen en kan men deze in enkele klikken op maat laten maken. De gepersonaliseerde trapdelen worden daarna rechtstreeks naar de winkel verzonden, klaar voor installatie.

Op ieders maat

Eén van de opvallende kenmerken van COREtec® Stair Expert is de mogelijkheid om traptreden te renoveren met een breedte tot maar liefst 153 cm. Dit maakt het systeem bijzonder geschikt voor een uitgebreid scala aan trappen – zowel rechte trappen, als trappen met één of twee draaien.

De trappen zijn verder uit te breiden met ingebouwde ledverlichting, wat zowel een streling voor het oog als ontzettend praktisch is. Daarnaast kan men bijpassende vloeren, plinten of andere accessoires kiezen. Met de COREtec®-onderhoudskit houdt men de trap in topvorm.

"Dankzij Stair Expert wordt traprenovatie toegankelijk voor elke verdeler, en voor zo goed als elke trap. Het nauwkeurige inmeetsysteem zorgt ervoor dat de trapdelen perfect passen, waardoor het verzagen van trapelementen op locatie niet meer nodig is. Een standaardtrap kan zo in slechts 2 à 3 uur tijd gerenoveerd worden. Win-win dus!", vertelt Mathias De Ruyck, Product Manager bij COREtec® Floors.

Akoestisch dempend en veilig

De trappen van COREtec® Stairs beschikken over hoogwaardige slijtlagen van 0,55 mm dik en kunnen dus zeker tegen een stootje. Dat maakt hen volledig bestand tegen het echte gezinsleven met kinderen en huisdieren. Net als de vloeren van COREtec® zijn de trappen akoestisch dempend door de geïntegreerde kurkonderlaag en de Sound Core®-technologie. Hierdoor voelt de trap warm en stil onder de voeten, wat het heel aangenaam maakt om op te lopen. De speciale COREtec®-antisliplaag maakt de trappen bovendien nog eens volledig veilig.

Renovatie van een trap kan al snel een volledige dag in beslag nemen. Dankzij 'Stair Expert' kan de volledige renovatie gebeuren in 2 à 3 uur. Zo kan men snel verder met eventuele andere verbouwings- of renovatiewerken.

Bron: COREtec Floors
Deel dit artikel:
Onze partners