COREtec lanceert nieuwe vloerbedekking op Intirio 2016

Display

De Amerikaanse fabrikant van vloerbedekkingen USfloors inc. heeft een nieuw type categorie vloerbedekkingen ontwikkeld, namelijk COREtec. De COREtec is een harde vloerbedekking die een goed alternatief zou zijn voor vinyl vloeren, klik LVT of laminaat vloeren. De COREtec-vloeren zijn watervast en kunnen direct geïnstalleerd worden, zelfs over bestaande harde vloeren. Bovendien zijn de COREtec-vloeren een dag na hun plaatsing weer beloopbaar. De fabrikant Usfloors had de eer om voor zijn COREtec-vloeren de Material Revelation Award in ontvangst te nemen tijdens Intirio 2016 in Gent.

Samenstelling 

De COREtec-vloeren zijn gemaakt van gerecycleerd hout, bamboe, kalksteen en vinyl. De backing van COREtec bestaat uit een kurklaag, die volgens de Usfloors fabrikant zorgt voor een geluidsdemping. Bovendien zorgt het lijmloze geïntegreerde kliksysteem voor een eenvoudige plaatsing van de COREtec-vloeren. Met andere woorden, de ondervloer moet voor de plaatsing van COREtec niet geëgaliseerd worden. COREtec kan dus gemakkelijk geplaatst worden over bestaande harde vloeren, waardoor ze eveneens geschikt zijn voor renovatieprojecten. Bovendien zou de COREtec-vloer alle ondervloergebreken kunnen verbergen. 

 

Watervast en innovatief 

De COREtec-vloeren zijn watervast, waardoor ze dus in natte ruimtes geïnstalleerd kunnen worden. Usfloors garandeert dat de vloeren niet uitzetten wanneer ze in aanraking komen met water. De gepatenteerde constructie (exclusief van USFloors) zouden zeer stabiel zijn. De COREtec-vloeren krimpen niet en zetten niet uit onder normale omstandigheden. De plaatsing van een COREtec-vloer vraagt geen uitzettingsvoegen en er is overigens geen acclimatisatie nodig voor de installatie. De COREtec-vloer kan dus direct geïnstalleerd worden, zelfs over een bestaande harde vloer. Bovendien zijn de COREtec-vloeren een dag na hun plaatsing weer beloopbaar. Dit is natuurlijk interessant voor sectoren zoals ziekenhuizen, gezondheidscentra, maar ook restaurants, hotels en winkels. 

 

Slijtvast 

De COREtec-vloeren zijn 8 mm dik en hebben een slijtlaag van 0,5 mm. Deze slijtlaag met PU-coating zou de vloeren geschikt maken voor intensief gebruik. De vloeren zijn volgens de fabrikant vochtwerend, vuilafstotend en krasbestendig. De COREtec-vloeren maken gebruik van de zogenaamde 'hot press' productiemethode. De lagen worden als het ware op elkaar geperst, waardoor er eigenlijk een stijver product ontstaat. Het voordeel hiervan zou zijn dat er meer structuur gevormd wordt.  

 

Comfortabel 

De vloeren hebben de look van hout of steen en de kurk onderlaag zorgen volgens Usfloors voor een hoger comfort. De COREtec-vloeren zouden trouwens warmer en stiller zijn dan andere vloertypen, zoals de LVT-vloeren, en hebben geen extra ondervloer nodig.  

 

Material Revelation Award 

Tijdens de persdag op maandag 01/02/2016 werden de Intirio Awards uitgereikt. Deze awards werden door een professionele jury toegekend. De Material Revelation Award werd toegekend aan de meest opzienbare nieuwigheid op het vlak van materiaal. En het was de fabrikant Usfloors die voor zijn COREtec-vloeren de award trots in ontvangst mocht nemen. Jan Dossche, de bedrijfsleider van Usfloors, reageert: “Ik wil niet opscheppen, maar ik meen dat ons product een terechte winnaar is, zeker in de wereld van de vloerbedekkingen. Daarin profileren we ons als een revolutionaire vernieuwer”.   

Deel dit artikel:
Onze partners