Cosentino decoreert Sandton Grand Hotel Reylof in Gent met PREXURY

De Cosentino Group, bekend voor zijn productie en distributie van kwarts-, natuursteen- en gerecycleerde oppervlakken, schuift hun laatste project naar voren als een primeur in Belgiƫ. In het Sandton Grand Hotel Reylof in Gent zijn de barmodules bekleed met het Prexury-plaatmateriaal van Cosentino. Dit materiaal bestaat gedeeltelijk uit halfedelstenen en is te bezichtigen in het restaurant en de cocktailbar van het viersterrenhotel.


De Cosentino Group, bekend voor zijn productie en distributie van kwarts-, natuursteen- en gerecycleerde oppervlakken, schuift hun laatste project naar voren als een primeur in België. In het Sandton Grand Hotel Reylof in Gent zijn de barmodules bekleed met het Prexury-plaatmateriaal van Cosentino. Dit materiaal bestaat gedeeltelijk uit halfedelstenen en is te bezichtigen in het restaurant en de cocktailbar van het viersterrenhotel.De barmodules van het Sandton Grand Hotel Reylof in Gent zijn bekleed met Prexury van Cosentino

 


Prexury by Cosentino
 
Prexury bestaat uit halfedelstenen en andere natuurlijke materialen. De collectie is opgebouwd uit twaalf kleuren en afwerkingstypes. De halfedelstenen zijn afkomstig uit Afrika, Australië, Noord- en Zuid-Amerika. Ieder blad draagt het echtheidscertificaat “ASP” (Authentic Semi-Precious Stone), de garantie voor identificatie en traceerbaarheid. Het materiaal ademt een decoratief en exclusief karakter, dat in het imposante decor van het hotel helemaal tot zijn recht komt.


Kleur bepaalt sfeer

Prexury is hard, waardoor het een solide oppervlak kan aanbieden, en is lichtdoorlatend. Zo werd het grote barmeubel in het restaurant ‘Lof’ bekleed met Classic Quartz, een halfedelsteen die lijkt op bergkristal. Deze witte steen in combinatie met de 33 000 leds die aangebracht zijn zorgen voor een unieke attractie.
 


In het restaurant werd het barmeubel bedekt met Classic Quartz, een halfedelsteen die lijkt op bergkristal

 

De cocktailbar ‘Njoy’ heeft een paarskleurig Amethyst jasje aangemeten kreeg.  Deze halfedelsteen laat minder licht door en zorgt dus voor een intiemere sfeer.De paarskleurige Amethyst zorgt voor een intiemere sfeer


Primeur in België

Cosentino Group werkte voor dit project samen met bouwgroep Van de Walle. De onderdelen voor de twee barmodules werden verzaagd en klaargemaakt voor montage door steenverwerker Potier Stone, lid van Van de Walle Bouwgroep.

Area Director Philippe Criel van Cosentino Group: “Het is de eerste keer in België dat Prexury op deze schaal toegepast wordt. In de toekomst willen we nog meer met interieurarchitecten samenwerken, want dit materiaal heeft een enorm potentieel. Ook in de privékeuken of -badkamer is het bij uitstek geschikt om het interieur een exclusief detail te geven.”Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage