Cosentino pakt uit met Dekton® SLIM

Het belang van een gevel is de laatste jaren opmerkelijk toegenomen. De puur esthetische waarden hebben plaatsgemaakt voor een erkenning van de directe invloed van een gevel op de structurele stabiliteit, de energie-efficiëntie van het gebouw en dus op het welzijn van de mensen die erin wonen of verblijven. Aangezien een gevel voortdurend wordt blootgesteld aan de elementen, wil Cosentino duurzame materialen aanbieden die de tand des tijds doorstaan. Maak kennis met Dekton® SLIM: de nieuwe, ultradunne plaat van 4mm, beschikbaar in groot formaat voor onbeperkte designmogelijkheden

Dankzij de minimale dikte is het een licht, duurzaam en hightech materiaal voor gevelbekleding, maar ook wand- of meubelbekleding voor keukens en badkamers, zoals tafels, kastdeurtjes, lades...

Zo werd project Louise in Knokke gerealiseerd met Dekton® SLIM 4 mm gevelbekleding, maar gaf project ‘Breaking Boundaries’ net een kunstige interpretatie aan het materiaal. ‘Breaking Boundaries’ is de overkoepelende naam van een grensverleggende design capsulecollectie die de veelzijdigheid van Dekton® SLIM benadrukte.

 

Bouwen aan de toekomst

Cosentino is op internationaal niveau een toonaangevend bedrijf dat op verantwoordelijke manier vernieuwende oppervlakken van topkwaliteit ontwikkelt. Het focust al jaren op duurzaamheid en milieufilosofie. Zo bracht Consentino met Silestone® Sunlit Days de allereerste klimaatneutrale kwartscomposiet op de markt. Silestone® Sunlit Days wordt volledig geproduceerd met hernieuwbare elektriciteit en recycled water.

Met zijn baanbrekende HybriQ+ technologie komt Cosentino met een gepatenteerde en innovatieve generatie oppervlakken samengesteld door een hybride formule: een nieuwe mix van hoogwaardige materialen, kwarts en gerecycleerd glas. Het resultaat is een duurzaam en mooi product, met een productieproces dat volledig wordt aangedreven door hernieuwbare energie en recycled water.

Bron: Cosentino
Deel dit artikel:

Contacteer Cosentino

Onze partners