Dak kasteelwoning gerenoveerd met Itasi-natuurleien van Deschacht

Deschacht heeft zich bewezen als betrouwbare speler in de afwerking van hellende daken. Zo is het dak van een kasteel in Herentals een goed voorbeeld.

Dakwerken Yves Verboven maakte voor een indrukwekkende kasteelwoning in Herentals gebruik van Itasi-natuurleien van Deschacht. “De prijs-kwaliteitsverhouding ervan is gewoon heel goed en de plaatsing gaat bijzonder vlot”, vertelt de zaakvoerder. Hij koos voor de totaaloplossing bij Deschacht. Naast de Itasi-natuurleien in formaat 40x22, kocht de zaakvoerder ook isolatie en haken bij Deschacht aan. Dit was de eerste maal dat de zaakvoerder het toepaste op een groter project, hier in Herentals.

Kasteel

Yves Verboven bedekte niet alleen het volledige dak van de kasteelwoning op de grens van Herentals en Lichtaart met de Itasi-natuurleien, in totaal 275 m², maar ook twee torentjes. “De Itasi-natuurleien zijn heel eenvoudig te verwerken, zelfs op de gebogen oppervlakken van de torentjes, die deze renovatie niet tot een alledaags project maakten. De leien worden ook geleverd in mooie houten kratjes, zodat de werf niet rommelig oogt. Daarnaast zit ook de verhouding prijs-kwaliteit heel goed en zijn we ook zeer te spreken over de samenwerking met Deschacht."

Consistente dikte

De salesmanager bij Deschacht, Nicky Pollet legt uit waar de Itasi-natuurleien, die een ATG hebben, hun goede kwaliteit en plaatsingsgemak aan te danken hebben. "Waar veel collega’s werken met tweede of derde keus leisteen, voornamelijk om de prijs te drukken, werken wij voor de Itasi-lei met eerste keus. Concreet betekent dat leien met weinig dikteverschil tussen de leien onderling én met een betere afwerking. De consistente dikte van de leien en het feit dat ze altijd mooi recht zijn, zorgt ervoor dat ze altijd mooi passen in de leihaken, wat de snelheid van plaatsing natuurlijk bevordert. En dat ze mooi passen in de houten kratjes.”

Grote stock

Ze bevatten weinig pyriet of ijzerkies,  wat de grote troef van de Itasi-natuurleien is. Het zorgt ervoor dat ze nauwelijks roesten, wat hun levensduur ten goede komt. Tot slot biedt Deschacht ook een grote stock van de Itasi-natuurleien aan, waardoor ze snel op vragen kunnen anticiperen.

Duurzaam op meerdere vlakken

De Itasi-natuurleien scoren hoog op het vlak van duurzaamheid doordat ze bijzonder lang meegaan, tot wel 60 jaar. Het is niet ongebruikelijk dat ze worden weggehaald om opnieuw te worden toegepast in een ander project. Je moet in dat geval hoogstens wat groen of uitloop – door de leihaken – weghalen. Naast hun lange levensduur en het feit dat ze demonteerbaar worden geplaatst, zijn de Itasi-natuurleien ook duurzaam omdat het gaat om een natuurlijk product dat geen bewerking vraagt, zoals een energie-intensief bakproces bijvoorbeeld, en waaraan geen additieven worden toegevoegd. En aan het einde van hun lange levensduur kunnen de leien worden vermalen tot steenslag.

Korte keten

Volgens Pollet ligt er nog een duurzaam element in de korte keten: “De leien komen uit Ourense in het noordwesten van Spanje. Daar worden ze met de hand uit grote blokken gekapt die uit de mijn worden gehaald. Ik sta rechtstreeks in contact met de eigenaar van de mijn en met zijn zoon – ik heb een tijdje in Spanje gewoond en ben de taal machtig. Er komen dus geen tussenpersonen aan te pas, wij halen het product rechtstreeks bij de bron. Ook daarmee kunnen we de prijs drukken.” Het eindresultaat is een vlotte, nauwe samenwerking met zowel producent als consument.  

Bron: Deschacht
Deel dit artikel:

Contacteer Deschacht

Onze partners