De drie meest gelezen Praatstoelen

Piet Van Cauwenberghe
Evert Crols

In onze rubriek De Praatstoel geven we het woord aan de architecten. Zij vertellen er honderduit over hun architectonisch verleden, heden en toekomst, grote nationale en internationale voorbeelden maar evenzeer over hun culturele en sportieve interesses. Wij visten uit naar welke architecten jij het meest nieuwsgierig was de voorbije tien jaar. 

1. De Praatstoel: Simon Vermote (Simon Vermote Architectuur) 
De populairste architect is de Gentenaar Simon Vermote, die ten tijde van De Praatstoel zijn eigen bureau had, maar vandaag werkzaam is als projectarchitect bij evr-architecten. Aanleiding voor De Praatstoel was de persprijs van Batifaçade die Vermote in 2014 won voor de renovatie van zijn eigen woning. De renovatie die eigenlijk een renovatie van een renovatie was, bestond uit het aanbrengen van houten latten tegen de gevel. De Gentse architect heropende daarmee de oorspronkelijke gevel die verborgen geraakte onder een bijgebouwd plat dak. 


2. De Praatstoel: Piet Van Cauwenberghe (Abscis Architecten)

Het tweede meest gelezen artikel in deze rubriek is tegelijk een van onze eerste Praatstoelen: Piet Van Cauwenberghe van Abscis Architecten, een van de eerste bureaus die zich op Twitter waagde, zo staat in de inleiding te lezen. Het hoefde dan ook niet te verwonderen dat Van Cauwenberghe graag plaatsnam in onze Praatstoel. 


3. De Praatstoel: Evert Crols (B-architecten) 

Van Sint-Denijs-Westrem trekken we naar Antwerpen voor Evert Crols van B-architecten. In 2011 was Crols het meest fier op het Beursgebouw in Brussel en het PTT-gebouw in Oostende. Het Centre Pompidou in Parijs was toen zijn favoriete project in het buitenland. 

Deel dit artikel:
Onze partners