De drie meest gelezen productartikels

ECO GSV

Met onze productartikels willen we onze lezers met de laatste nieuwigheden op de bouwmarkt kennismaken. Ook in deze rubriek staan er na tien jaar ruim 3.500 artikels op de teller. Wij pikten er voor jou de meest gelezen artikels uit. 

1. ECO GSV biedt opslag- en infiltratiekamer in één enkele kuip 

Regenwaterbuffering is vandaag geen nieuw gegeven meer. Toch is dit productartikel uit 2016 het meest gelezen in de rubriek productinfo. Sinds 2013 moet elke verbouwer een aantal maatregelen nemen om te voorkomen dat regenwater onmiddellijk wordt afgevoerd. Dit om een overbelasting van het rioleringssysteem te voorkomen. In de eerste plaats moet regenwater zoveel mogelijk gebruikt worden. Het overtollige water moet worden geïnfiltreerd of gebufferd. Tot daarvoor kort waren daar twee afzonderlijke putten voor nodig. ecobeton water technologies lanceerde destijds de ECO GSV, een opslag- en infiltratiekamer, om aan de regelgeving te voldoen.


2. De ene vloerchape is de andere niet 

Op de tweede plaats prijkt dit artikel over de do’s & don’ts van vloeichape. “Vloeichape treedt meer en meer op het voorplan door zijn goede warmtegeleiding en geringe dikte,” klinkt het bij Calmix. “Voorzichtigheid is echter geboden, de ene vloeichape is immers de andere niet." 


3. Waterdoorlatende bestrating met oog voor begaanbaarheid en ontwerpvrijheid 

Vandaag is het natuurlijk evenwicht tussen verharding, groen en omgeving niet meer weg te denken. Drie jaar geleden maakten bestratingen die hierop inspelen ook al opgang. Hydro Lineo van Stradus Infra bijvoorbeeld laat toe vloeiend over te gaan van gesloten naar open bestrating en omgekeerd. Het concept werd bekroond met een FEBE Elements Award en zorgt dat waterdoorlatendheid, begaanbaarheid en ontwerpvrijheid hand in hand gaan.

Deel dit artikel:
Onze partners