De fixatieklauw: circulaire redder in nood

Duurzaamheid vormt de kern van de innovatiestrategie van Carpentier. Het bedrijf streeft er voortdurend naar om producten en systemen te optimaliseren om het gebruiksgemak van de vakman te verhogen en de circulariteit te bevorderen. Met de fixatieklauw reikt Carpentier een nieuwe tool aan die voorkomt dat verticale gevelbekleding langs de clips op de aluminium onderconstructie gaat schuiven.

Onder invloed van het gewicht van de planken in combinatie met de onverbiddelijke zwaartekracht kunnen verticaal geplaatste QuickClip® profielen langs de clips op de aluminium rails gaan schuiven. Traditioneel lossen vakmannen dit probleem vaak op met lijm, wat echter ten koste gaat van het unieke circulaire karakter van de QuickClip® gevelbekleding van Carpentier.

Het bedrijf optimaliseerde hiervoor het bevestigingssysteem van de QuickClip® gevelbekleding met een slimme oplossing: de fixatieklauw. Deze klauw is ontworpen om naadloos rond de Grad-clip te passen en te voorkomen dat de gevelbekleding gaat schuiven. Dit maakt dat de houten gevelbekleding stevig op haar plaats blijft zonder afbreuk te doen aan het oorspronkelijke circulaire ontwerp. Bovendien blijft er met de fixatieklauw ruimte voor uitzetting en krimp van het hout.

De fixatieklauw heeft geen invloed heeft op het demontageproces van de gevelbekleding. De houten planken blijven eenvoudig los te klikken met een set demontagesleutels. Na een nieuwe behandeling of opfrisbeurt zijn de QuickClip® profielen ook eenvoudig terug te bevestigen op de clips.

Op weg naar circulair bouwen

Met deze tool toont het bedrijf Carpentier opnieuw zijn engagement om in te zetten op circulair bouwen. De fixatieklauw biedt immers niet alleen een praktische oplossing tegen het schuiven van de planken, maar is ook een grote stap vooruit richting duurzaamheid en circulariteit binnen de wereld van gevelbekleding. Professionals hoeven geen lijm meer te gebruiken en kunnen de gevelbekleding plaatsen volgens de principes van circulair bouwen. De boodschap van Carpentier luidt dan ook: maak gebruik van de fixatieklauw en vermijd te allen tijde lijm. Dat is immers de enige manier om de circulariteit van de QuickClip® gevelbekleding volledig te omarmen.

Deel dit artikel:
Onze partners