De IceTube: Techcomlights daglichtoplossing voor koel- en vriesomgevingen

Daglicht is gratis. Je kan er dus maar best gebruik van maken. De IceTube van Techcomlight maakt daglichttoetreding nu ook mogelijk in koel- en vriesomgevingen. Techcomlight heeft deze innovatie in samenwerking met onder andere de Hogeschool van Arnhem Nijmegen ontwikkeld.

Uniek

De IceTube is speciaal ontwikkeld voor omstandigheden waarbij er grote temperatuurverschillen tussen binnen (-30 oC) en buiten (+30 oC)  zijn. Dit betekent dat daglicht in nieuwe sectoren toegepast kan worden, bijvoorbeeld bij koel-/ en vrieshuizen, skihallen en schaatsbanen. Met het toepassen van daglicht kan kunstverlichting gedurende het grootste deel van de dag uitblijven. Zo wordt er bespaard op energieverbruik en zijn de binnenruimtes altijd goed verlicht. De IceTube is goed geïsoleerd en bovendien onderhoudsarm.

 

Persoonlijk lichtplan

De brede verspreiding van het daglicht door de IceTube is prettig voor werknemers en bezoekers. Het verbetert de stemming, reduceert het maken van fouten en maakt het werken veiliger. Voor recreatie en sportcomplexen biedt de IceTube de beleving van het buiten zijn. Goed daglicht begint met een correct daglichtplan. Daarom heeft Techcomlight zich erin gespecialiseerd om voor alle type ruimtes en gebouwen een lichtplan op maat te maken. Zo wordt voor elke ruimte een optimale lichtspreiding en lichtopbrengst ontworpen en gerealiseerd.

Deel dit artikel:

Contacteer Techcomlight

Onze partners