De nieuwe generatie kleurrijke kachels en inbouwhaarden van Stûv

Stûv, Belgisch leider voor individuele verwarming op hout, breidt zijn gamma kachels en inbouwhaarden uit. Daarnaast lanceert het bedrijf nieuwe kleurvarianten in zijn collectie plaatsklare schouwen en frontpanelen, in samenwerking met de Belgische kunstenaar en colorist Bernard Gilbert.

Stûv, Belgisch leider voor individuele verwarming op hout, breidt zijn gamma kachels en inbouwhaarden uit. Daarnaast lanceert het bedrijf nieuwe kleurvarianten in zijn collectie plaatsklare schouwen en frontpanelen, in samenwerking met de Belgische kunstenaar en colorist Bernard Gilbert.

Waarom zijn Stûv kachels en haarden een aantrekkelijke warmingsalternatief?

De Stûv producten beschikken over een hoog rendement. Dit betekent dat de brandstof een maximale hoeveelheid warmte produceert. Enkele houtblokken volstaan al voor een grote hoeveelheid warmte. Dit is te danken aan een kleinere verbrandingskamer die de temperatuur concentreert in het hart van de haard en aan een geavanceerd luchtcirculatiesysteem dat een dubbele verbranding mogelijk maakt. Een betere verbranding zorgt er ook voor dat de haarden heel weinig vervuilen. Ze stoten weinig CO en fijn stof uit (volgens de meest strikte normen - Din +, BImschV ).


Stûv 16-in inbouwhaard 


Daarnaast hebben de kachels en haarden een verwarmingsvermogen dat aangepast is aan wat de nieuwe, energie-efficiëntere woningen vragen : er is voortaan minder energie vereist om de woning te verwarmen.
Het vermogen van de haarden bereikt niet meer dan 10 kW en via een geavanceerd regelingssysteem kan het verwarmingsvermogen verhoogd of verminderd worden terwijl de haard in werking is.


Stûv 16-cube kachel


Ten slotte is zijn deze nieuwe haarden en kachels uitgerust met een directe verse luchtinlaat, die overigens verplicht is voor passieve woningen. Het is de haard zelf die rechtstreeks van buitenaf de noodzakelijke lucht voor de verbranding onttrekt. Nadat de gassen verbrand zijn, ontsnappen ze via de schoorsteen. Zo verwarmt de haard zonder dat de verbrandingslucht en de omgevingslucht in de kamer op elkaar kunnen inwerken. Er moeten evenmin ventilatiemonden in de woning worden geplaatst, die de temperatuur binnen anders zouden doen dalen wanneer het vuur uit is.

    

Stûv 30-up ophangkachel en Stûv 30-compact (hoog en laag)


Een ruim gamma

Dit nieuwe Stûv-gamma omvat verschillende types kachels en inbouwhaarden om aan diverse wensen te voldoen: de Stûv 16-in inbouwhaard kan in een muur of een oude schouw worden ingebouwd, terwijl de kachels Stûv 16-cube of de Stûv 16-H een gemakkelijke installatie bieden. De Stûv 30-up wordt aan de muur opgehangen en staat voor een licht, luchtig en slank design. De Stûv 30-compact biedt verschillende werkingswijzen en draait rond zijn as, zodat u de warmte in de kamer kunt richten naar waar u wilt. Er bestaat eveneens een hoge versie met een hoger rendement.

Sobere, exclusieve schouwen verkrijgbaar in 19 tinten

Stûv en Bernard Gilbert hebben een reeks subtiele en hedendaagse tinten uitgekozen om de frontpanelen en plaatsklare schouwen tot hun recht te laten komen : 19 tinten en kleurschakeringen (RAL) vormen het nieuwe chromatisch charter. Bepaalde tinten kunnen rechtstreeks benoemd worden volgens hun kleuren, zoals rood of blauw. Andere, zachtere tinten worden meer in het bijzonder chromatisch grijs genoemd omdat er een kleur in het grijs wordt onderscheiden, zoals groenachtig of paarsachtig grijs.


Sokkels voor Stûv 16-cube: resp. genuanceerd en eenvoudig camaïeu


Dit breed chromatisch palet biedt de consument de mogelijkheid voor hun haard kleuren te kiezen alsook meerdere tinten en kleurschakeringen samen te stellen. Bovenstaande afbeeldingen tonen bijvoorbeeld de Stûv 16-cube met een opeenvolging van 3 kleurschakeringen met een lichte nuanceverandering, warm of koud naargelang de richting van de blik ("genuanceerd camaïeu") en daarnaast een opeenvolging van 3 kleurschakeringen uit eenzelfde tint, maar met een verschillende helderheid ("eenvoudig camaïeu").

Door met tinten te werken kan de haard zich in een interieur integreren, in harmonie met de aanwezige omgevingskleuren. Het merendeel van de gekozen tinten heeft een gemiddelde tot donkere helderheid; ze geven een gevoel van warmte, verlenen een grotere diepte aan het ruimtegevoel en versterken daardoor het minimalisme van de Stûv producten. Net als de kleur van de vlammen geeft het door Bernard Gilbert gekozen chromatisch palet in de loop van de dag andere schakeringen volgens het type omgevingslicht dat erop valt (natuurlijk licht, kunstlicht, warm, koud, …).


Het kleurenpalet 
Deel dit artikel:
Onze partners