De nieuwe manier om het daglicht te dimmen

Solatube® introduceert een nieuwe manier voor het dimmen van daglicht. De elektrische daglichtdimmer werkt nu volledig op zonne-energie. Hierdoor is de dimmer geheel draadloos te monteren. Dit systeem is een esthetisch verantwoorde en duurzame keuze.

De nieuwe daglichtdimmer op zonne-energie bestaat uit een op afstand bedienbare vlinderklep die open en dicht gaat door één druk op de knop. Hiermee kunt u het daglicht in de ruimte instellen van licht tot donker en alles daartussenin. Twijfelt u of u wel de hele dag daglicht in uw slaapkamer of woonkamer wilt? Dan biedt de nieuwe daglichtdimmer de mogelijkheid om een dutje te doen of een film te kijken in het donker. De dimmer verduistert elke ruimte tot 98 %. Bovendien is de Solatube® daglichtdimmer traploos te regelen.

Volautomatisch

De elektrische daglichtdimmer maakt het leven makkelijk en dat is meteen ook het grote verschil met een handmatige daglichtdimmer. U heeft nooit meer een trap of ladder nodig om uw daglichtbuis te verduisteren. Sterker nog: de regeling van het daglicht kan volautomatisch ingesteld worden. De dimmer is voorzien van een sensor. Wanneer deze geactiveerd wordt, sluit de daglichtdimmer vanzelf als het buiten donker wordt.

Het systeem is uitstekend toepasbaar in bijvoorbeeld de slaapkamer, woonkamer of mediaroom/gameroom. De daglichtdimmer is alleen toepasbaar op Solatube® 25 en 35 cm en heeft een eigen zonnepaneel. Het wordt geleverd met een afstandsbediening die tot 10 dimmers kan aansturen.

Deel dit artikel:

Onze partners