De perfecte match voor houtbouw: iQ3-cellulose-isolatie

Net zoals houtbouw verovert iQ3-cellulose-isolatie steeds meer de bouwwereld. Het isolatiemateriaal van ISOPROC gaat dan ook perfect samen met de duurzame bouwmethode. De iQ3-isolatie, gemaakt uit vezels van gerecycleerd krantenpapier, biedt meer dan enkel de goede lambdawaarde van 0,038 W/mK die opgenomen is in de EPB-databank.

De iQ3-cellulose-isolatie is uitermate geschikt voor de toepassing in houtconstructies – al beperkt het materiaal zich daar niet toe. De isolatie wordt ingeblazen tussen de balken. Zo krijg je een vormvast isolatiepakket zonder kieren en spleten. De iQ3-isolatie is geschikt voor zowel de isolatie van muren als daken en dat in zowel nieuwbouw- en renovatie- als prefabprojecten. Het inblazen van iQ3-cellulose gaat snel en het isolatiemateriaal is bovendien meer dan betaalbaar.  Veel bouwprofessionals en voorschrijvers in de houtbouwsector zweren volgens ISOPROC dan ook al jaren bij iQ3-cellulose isolatie.

Maar iQ3 heeft nog meer troeven. Zo heeft de isolatie een brandgedrag (brandreactieklasse B, s2d0) waarmee het veel isolatiematerialen achter zich laat en biedt ze goede akoestische prestaties. Daarnaast heeft iQ3 ook een luchtremmende werking die bijdraagt aan de lichtdichtheid van je gebouw, en een vochtregulerende werking die de kans op bouwschade en schimmels minimaliseert.

Duurzaamheid (h)eerst

Bovendien worden de cellulosevezels waaruit iQ3-isolatie bestaat voor 90% gehaald uit oude kranten ofte een afvalstroom van een hergroeibaar materiaal. Het zijn dus houtvezels, waarin CO2 gecapteerd blijft, net als in de houten structuur van je gebouw. Het zijn vooral die eigenschappen die iQ3-cellulose-isolatie  tot een ideale aanvulling maken voor houtbouwprojecten. Ze zorgdn er ook voor dat iQ3 officieel erkend werd als Produit Biosourcé.

De iQ3-isolatievan ISOPROC is opgenomen in Totem met een B-EPD-milieuprestatiecertificaat. Het product zit van bij het begin in de databank en heeft er de laagste milieu-impact van alle isolatiematerialen met een B-EPD. Het isolatiemateriaal is met een ISO 14001-certificering ook geschikt voor BREAAM-projecten. 

ISOPROC produceert de iQ3-cellulose-isolatie in België en dus lokaal. De grondstoffen komen van leveranciers die gemiddeld slechts 257 kilometer van de productielijn in het Waalse Achêne verwijderd zijn. 

De isolatie wordt omkeerbaar geplaatst wordt kan normaliter tot twee keer toe hergebruikt worden in andere gebouwen zonder voorafgaande verwerking. Daarna kan ze opnieuw in de productielijn ingebracht worden. Het zal dus niet verbazen dat iQ3 ook uitermate geschikt is voor toepassing in circulaire projecten. Het product werd dan ook opgenomen in de databank van Circubuild.

Op www.iQ3-tech.eu vind je alle informatie voor voorschrijvers en bouwprofessionals: lastenboeken, technische fiches en certificaten.

Deel dit artikel:
Onze partners