De Saegher CRH Clay Solutions start speciale afdeling voor maatwerk en restauratie

Architecten die binnen het standaardgamma niet meteen vinden wat ze zoeken, weten dat ze bij De Saegher CRH Clay Solutions terecht kunnen voor allerhande specials. Die reputatie wil het nog aanscherpen door een aparte afdeling Maatwerk en Restauratie op te richten die het op Architectatwork nadrukkelijk in de schijnwerpers zal plaatsen.

Ontwerpers die graag van de plat getreden paden afwijken, vinden vaak hun gading niet binnen de standaardgamma’s van de traditionele fabrikanten van bakstenen, dakpannen en kleiklinkers. Zeker bij restauraties kan het een probleem vormen om bepaalde geveldetails te kunnen reconstrueren.

    
Onder meer voor glazuurstenen of tegels met een specifieke kleur of afmeting kan je voortaan terecht bij de afdeling Maatwerk en Restauratie


De Saegher CRH Clay Solutions kan bogen op de knowhow en ervaring van gespecialiseerde Europese leveranciers om voor elke specifieke vraag een antwoord te vinden. Om die troef nog verder uit te spelen heeft het voor dit soort zaken een aparte afdeling opgericht. Samen met de ontwerper gaat De Saegher op zoek naar de meest geschikte oplossing. Indien nodig zullen voor restauraties oude elementen perfect  gereconstrueerd worden.

De nieuwe afdeling richt zich evenwel niet enkel tot restauraties. Voor nieuwbouwprojecten kan De Saegher specifieke oplossingen op maat aanbieden die een belangrijke meerwaarde kunnen betekenen voor gevel, dak of bestrating.

    


Met de nieuwe afdeling Maatwerk en Restauratie is De Saegher CRH Clay Solutions absoluut niet aan zijn proefstuk toe en kan het al mooie referenties voorleggen: de katoennatie in Kallo van Poponcini & Lootens, de Zeedijk in Oostende (reproductie van oude Welkenraedt-wafeltjes), diverse kerken, de nieuwe kantoren aan Brussel-Zuid van Eurostation (NBK-wanden). Ook voor de Dosin-kazerne in Mechelen, kozen de ontwerpers van awg voor maatwerk van De Saegher. Voor dit project zal De Saegher lange gevelstenen leveren met een breedte die varieert van 19 tot 59 cm.

    

    

 

Deel dit artikel:
Onze partners