De terugkeer naar kantoor

De één ziet de terugkeer naar het werk als het begin van de bevrijding, de ander blijft liever veilig thuis. Bedrijven zoeken naar de gulden middenweg. Hoe integreren we ‘het nieuwe werken’ in het kantoor van morgen? We staan allemaal voor een heuse uitdaging. Drisag helpt een handje met enkele praktische tips.

1. Geen universele strategie

Niemand kan in de toekomst kijken, maar we kunnen wel allemaal leren uit het verleden. De flexibiliteit van je kantoor wordt een must. Zorg ervoor dat je personeel voldoende vrijheid heeft om te werken. Er is geen verplichting maar wel een mogelijkheid. Door het creëren van alternatieve oplossingen is er voor elk wat wils. Denk hierbij aan concentratieruimtesbelruimtesstand-up werkplaatsen, meeting rooms maar ook loungeplekken en brainstormruimtes. Elke werknemer heeft andere behoeftes. Tijd om eens out of the box of juist ‘in the box’ na te denken.
 

2. Grens tussen werken en wonen vervaagd

Anderhalf jaar thuiswerken heeft impact op je werknemers. Die joggingbroek en kat op je schoot waren wel heel comfortabel. Het is dan ook een hele aanpassing, die eerste keer terug op kantoor. Zorg voor een huiselijke sfeer en maak van je kantoor een ontmoetingsplaats met een verbindende functie, gereserveerd voor creativiteit, samenwerken, co-creatie maar ook om soms gewoon plezier te maken.
 

3. Communiceer in oplossingen

Het is het moment om feedback te vragen en in gesprek te gaan met je personeel. Hoe zien zij het nieuwe werken? Zo zullen sommige medewerkers het thuiswerken als prettig hebben ervaren, andere werken liever op kantoor. Luister, evalueer, wees open en maak samen plannen voor de toekomst. Grijp deze crisis aan om je huidige werkomgeving eens onder de loep te nemen. Denk na over de toekomst en communiceer oplossingsgericht.
 

4. Veiligheid blijft prioriteit

Blijf up to date van de laatste richtlijnen en speel kort op de bal. Maak je werkplek veilig door je personeel af te schermen van elkaar. Dit mag je letterlijk nemen. Door gebruik te maken van akoestische scheidingswanden zitten je werknemers niet enkel veilig maar ook rustig te werken. De keuze voor afwasbare stoffen met antibacteriële eigenschappen is aanbevolen. Afschermen hoeft echter niet saai te zijn. Onze scheidingswanden zijn verkrijgbaar in alle kleuren en maten.

Bron: Drisag
Deel dit artikel:

Onze partners