Derbigum investeert in vernieuwing en uitbreiding productie-eenheid Perwez

Dakdichtingsspecialist Derbigum (Imperbel) investeert € 4,5 miljoen in de uitbreiding en vernieuwing van de site in het Waals-Brabantse Perwez. Onder meer de burelen krijgen een grondige opfrisbeurt, vervolgens worden de hallen uitgebreid. De werkzaamheden gebeuren in 4 fasen en zullen media 2019 worden afgerond. De plannen zijn van de hand van Bureau d’Architecture Bernard Defrenne. Aannemer Mathieu Gijbels werd ingeschakeld om de werken tot een goed einde te brengen.

Dankzij deze bouwwerken wordt de opslagplaats vergroot en zal het binnenkort mogelijk zijn om een nieuwe productielijn te starten in Perwez, alsook bezoekers te ontvangen want ook de bezoekersruimte wordt onder handen genomen.

“De bouwplannen vandaag tonen onze ambities. Derbigum zet hiermee volop in op de bestendiging van zijn toekomst. De nieuwe productielijn zal niet enkel een vooruitgang zijn op basis van technologie maar ook op vlak van flexibiliteit in productie en ergonomie voor de werknemer”, vertelt Steve Geubels, Operations Director voor Derbigum-Groep.

 

Nieuwe productielijn roofing

De oorspronkelijke vraag vanwege Imperbel was om een nieuwe productielijn voor roofing te installeren voor de productie-eenheid in Perwez. Hiervoor zouden 6 kolommen moeten verdwijnen in de bestaande hal. Om deze renovatiewerken uit te voeren, zou de werkruimte vrijgemaakt moeten worden. Het materiaal dat hier gestockeerd wordt, zou dus ergens anders naartoe moeten. Een nieuwe opslaghal was bijgevolg nodig.

Als de nieuwe productielijn afgewerkt zou zijn, zal Imperbel deze willen tonen aan bezoekers, zo werd geredeneerd. Om bezoekersgroepen te ontvangen, was een vernieuwde ontvangstruimte nodig. Deze ruimte zou op andere momenten kunnen dienst doen om medewerkers een plek te geven om te eten en zelfs om te douchen. En dus werd ook een sanitaire cel opgenomen in de plannen. Aanvullend werd ook de vraag gesteld om de bestaande gebouwen in Perwez op te frissen zodat bezoekers niet enkel de nieuwe productie-eenheid konden bezoeken maar ook andere kantoren en het labo.

Een derde en laatste vraag kwam er nog bij om de oude installaties op de site niet meer in gebruik zijn af te breken (waaronder een schouw van maar liefst 40 meter hoog!) en een nieuwe luifel te installeren op de binnenkoer.

 

Kenniscentrum

Wat startte als een klein renovatieproject, groeide aldus uit naar een ambitieus bouwproject opgedeeld in diverse fasen. Het resultaat is een extra productie-eenheid voor roofing in Perwez maar ook een bezoekers- en informatiecentrum op de site. Zo zal Derbigum in Perwez binnenkort beschikken over een kenniscentrum waar geïnteresseerden welkom zijn.

Gezien een eerdere bouwervaring met Mathieu Gijbels nv in Lot, wordt ook voor deze klus opnieuw gerekend op hetzelfde aannemersbedrijf om de bouwdromen waar te maken.

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners