Derbigum zet met gemoderniseerde vestiging in Lot in op duurzaamheid

Derbigum, de Belgische onderneming gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbanen, blijft innoveren. Niet alleen qua producten, maar ook in logistiek en gebouwen. Onlangs werd de compleet vernieuwde en gemoderniseerde site in Lot officieel geopend. De totale investering hiervoor bedroeg 1,5 miljoen euro. 

Lot als internationale hub

Derbigum stelt wereldwijd 400 medewerkers tewerk en telt ondertussen vier productie-eenheden, waarvan één in Lot in Vlaams Brabant. Om de nationale en internationale groei te consolideren, wordt continu geïnvesteerd. De site in Lot werd daarom compleet vernieuwd, uitgebreid en gemoderniseerd om te kunnen dienen als efficiënte productie-eenheid en als internationale hub voor de distributie, marketing en verkoop van de Derbigum-producten. Het resultaat is een moderne site waar 58 bedienden en 23 arbeiders werkzaam zijn. De nieuwe gevel met de strakke stalen structuur zorgt ervoor dat de productiehal en de administratieve gebouwen één geheel vormen en geeft bovendien een opvallende en moderne uitstraling op de Bergensesteenweg in Lot. 

 

Duurzaamheid in glansrol

Op het gebied van duurzaamheid speelt Derbigum naar eigen zeggen al jaren een pioniersrol. De ontwikkeling van Derbipure, een volwaardig ecologisch alternatief voor bitumineuze dakbaan, was naar verluidt een wereldprimeur en ontving als eerst dakbaan het Cradle-to-Cradle-certificaat. In de toekomst wil het bedrijf hier nog intensiever op inzetten. Niet alleen met met innovatieve producten, maar ook met zijn unieke systeem voor recyclage van productie-, snij- en dakafval. CEO Johan Symons benadrukt: "In de komende jaren zal het belang van circulaire economie in de bouwsector alleen maar toenemen. Wij zijn ons hier terdege van bewust en hebben hiervan dan ook een prioriteit gemaakt."

Vandaag is al meer dan een kwart van de grondstoffen gerecycleerd bitumen, goed voor bijna 4.000 ton per jaar. Daarnaast streeft de onderneming er ook naar om de gedegen kennis op dit vlak in de toekomst te kunnen inzetten voor andere bedrijfstakken. Ook ecologie is een belangrijk pijler binnen het bedrijf; enkel en alleen door de overschakeling op de groene energiebronnen heeft Derbigum sinds 2.000 de eigen CO2-uitstoot per m2 in productie reeds met 42% kunnen terugdringen.

 

Opleiding en vakkenis cruciaal 

Naast productie-eenheid en internationale hub, is er op de site in Lot ook een Training Center voor dakdekkers om hun kennis te verfijnen. Derbigum hecht veel belang aan opleiding omdat een kwaliteitsproduct een vlekkeloze plaatsing eist en dit mee de levensduur bepaalt. Het Training Center van Derbigum in Lot krijgt jaarlijks niet minder dan 1.000 bezoekers uit binnen- en buitenland over de vloer. 

Deel dit artikel:

Onze partners