Deschacht integreert VMSW-codering in BIM-bibliotheek

Building Information Modeling (BIM) wint snel aan populariteit onder bouwprofessionals dankzij de efficiënte en nauwkeurigheid die het biedt in ontwerp-, installatie- en kostenplanning. Dit is evident in het verhaal van de samenwerking tussen C3A, Deschacht en Woema, waarbij BIM centraal staat in het streven naar optimale projectuitvoering.

Samenwerking tussen C3A, Deschacht en Woema

Deschacht heeft recentelijk VMSW-codering geïntegreerd in haar BIM-bibliotheek op verzoek van het Gentse houtbouwbedrijf Woema. Deze stap illustreert de breedte van de werkmethodiek die C3A promoot en is bedoeld om alle bouwpartners, van architecten tot bouwfabrikanten, te ondersteunen.

Voordelen van Deschacht's bim-bibliotheek

De BOM-bibliotheek van Deschacht, onder leiding van BIM-engineer Filip Roels, biedt een onafhankelijk platform waar zelfs componenten die Deschacht niet verkoopt kunnen worden geïntegreerd. Dit maakt een volledig rioleringsplan mogelijk, inclusief alle benodigde onderdelen, en biedt de mogelijkheid tot correct tekenen met een ingebouwde corrigerende intelligentie.

Uitbreiding en actualisering van bim-codering

Dankzij de samenwerking tussen Deschacht, Woema en softwareleverancier C3A is de BIM-bibliotheek van Deschacht uitgebreid en geactualiseerd met VMSW-codering. Dit stelt he team van Woema in staat om gebruik te maken van de bestek- en meetstaatextractie tools van C3A, die compatibel zijn met de bibliotheek.

driehoeksverkeer: samen sterker

De synergie tussen bouwbedrijf Woema, softwareleverancier C3A en leverancier Deschacht heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen in de manier waarop BIM wordt ingezet voor projectontwikkeling. Deze samenwerking benadrukt het belang van open communicatie en het delen van expertise om bouwprojecten succesvol en efficiënt uit te voeren.

Bron: C3A
Deel dit artikel:
Onze partners