DOX acoustics trekt met Flap en President de kaart van duurzame creativiteit

Dox accoustics presenteerde dit jaar twee akoestische innovaties. Flap en President zijn geluidsabsorberende panelen volledig bekleed met gerecycleerd materiaal die spelen met licht en 3D en de ontwerper zo meer creatieve mogelijkheden schenken. 

Flap met led

Het eerste paneel is de Flap met Led. Deze akoestische panelen kunnen zowel op het plafond als op wanden gebruikt worden. Het modulaire systeem geeft de eindgebruiker de vrijheid om deze panelen samen te stellen naar eigen artistieke voorkeur. Dox Acoustics biedt ook  de mogelijkheid om een ledmodule te monteren. Zo wordt de ledverlichting achteraan de wandpanelen bevestigd, waardoor het licht diffuus rondom de panelen wordt verspreid en men sfeerlicht kan toevoegen aan de ruimte. Bovendien kan je bij het plafondsysteem het ledaccessoire met 180° draaien, om de gewenste verlichting te bereiken.

 

Expressie & akoestisch comfort in 3D

Vervolgens is er de President. Dit product is een bijzondere combinatie van architectuur en technologie en biedt de gebruiker de mogelijkheid om driedimensionaal te werken. Dit nieuw akoestisch systeem bestaat uit in profielen glijdende geluidsabsorberende panelen. Het is verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren. Vanwege het frame kunnen de panelen eveneens overlappen naar keuze.

Via het gebruik van de Snowsound-technologie kan men deze twee types panelen dubbelzijdig bekleden met gerecycleerd materiaal. Ook het ontbreken van kaders en naden maakt de panelen zeer licht. Verder zijn geschikt voor de absorptie van geluidfrequenties tussen de 500 Hz en 2000 Hz. Dankzij hun vormgeving en materiaalgebruik zijn de akoestische panelen integreerbaar in elke omgeving en interieur.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage