Dubbellezing BLAF en ONO bij NIKO Sint-Niklaas

In deze tweede dubbellezing wil BVA verder op zoek gaan naar wat architecten vandaag de dag bezig houdt, waar ze naar streven en hoe ze te werk gaan om dit streefdoel te bereiken. Ditmaal geven ze het woord aan BLAF architecten en ONO architectuur, twee jonge bureau's die de voorbije jaren herhaaldelijk genomineerd werden voor de Belgische Prijs voor Architectuur & Energie. De dubbellezing vindt plaats op woensdag 25 april 2012 in de vestiging van NIKO in Sint-Niklaas.
In deze tweede dubbellezing wil BVA verder op zoek gaan naar wat architecten vandaag de dag bezig houdt, waar ze naar streven en hoe ze te werk gaan om dit streefdoel te bereiken. Ditmaal geven ze het woord aan BLAF architecten en ONO architectuur, twee jonge bureau's die de voorbije jaren herhaaldelijk genomineerd werden voor de Belgische Prijs voor Architectuur & Energie. De dubbellezing vindt plaats op woensdag 25 april 2012 in de vestiging van NIKO, Industriepark West 40 in Sint-Niklaas.


Programma

18u30      Ontvangst
                NIKO, Industriepark West 40, Sint-Niklaas
              .
19u00      ENGAGEMENT, ONDERZOEK EN INTUÏTIE
                Arch. Bart Vanden Driessche en Arch. Lieven NijsFoto: Stijn Bollaert


Architectuur begint voor BLAF bij het engagement van de ontwerper. BLAF gelooft in het maatschappelijk doel van architectuur, of het nu gaat over huisvesting, educatie, zorg, cultuur of utiliteit.

Ontwerpend onderzoek is hun voornaamste werkinstrument. Duurzaamheid is een sleutelwoord in hun onderzoek. Hun aandacht gaat daarbij uit naar de publieke ruimte, de gebouwtypologie, het programma, de bouwmethodiek, de materialen, de economische aspecten en de energievraag.

Ontwerpen is het maken van keuzes. Engagement en onderzoek stellen de keuzes scherp. Het ontwerp maakt ze tot een sluitend geheel. Engagement leidt tot verantwoordelijkheid. Onderzoek leidt tot innovatie. Intuïtie leidt tot signatuur.
20u00      Korte pauze

20u15      VAN LOOD GOUD MAKEN
                Arch. Gert Somers en Jonas Lindekens
Foto: Ilse Liekens


ONO is een jong bureau dat vanuit een aantal kleine en grotere verbouwingsprojecten snel een verregaande affiniteit met het 'maken van gebouwen' heeft willen ontwikkelen.

Opdrachten zoals die voor het net opgeleverde polyvalent gebouw in Bocholt en stadhuis Diksmuide hebben de verdere uitbouw van het bureau mogelijk gemaakt.

Enkele projecten werden de voorbije jaren bekroond met o.a. de Belgische Prijs voor Architectuur en de architectuurprijs Provincie Oost-Vlaanderen. In 2010 werd het bureau geselecteerd voor de architectenpool van AG Vespa. Tot recente opdrachten behoren o.a. cultuurhuis Altena Kontich en groepswoningen Cadix in Antwerpen.
21u15      Receptie


Inschrijvingen

Reserveren kan via deze link. Voor de leden van BVA en stagiair architecten is de deelname aan deze activiteit gratis, maar inschrijven is verplicht. De inschrijving van niet-leden is pas definitief na ontvangst van 10 € op het rekeningnr. 733-0328087-63 van BVA. Na verwerking van de gegevens wordt uw inschrijving per email bevestigd.

Gelieve BVA minstens 3 dagen op voorhand te verwittigen indien u wegens onvoorziene omstandigheden toch niet kunt aanwezig zijn. Wegblijvers die niet tijdig verwittigen, zullen een kostennota van 25 euro ontvangen. Hebt u problemen bij het inschrijven, geef BVA een seintje op het nr. 02/512 25 78 (druk 1 ).
Deel dit artikel:

Onze partners