Duecobrick: monolitisch gevelmetselwerk met inventieve perforatie

Met de Daas DuecoBrick stelt Terramique een nieuwe gevelbekleding voor die baksteen koppelt aan een horizontale belijning en een natuursteenachtige uitstraling. Omwille van de inventieve perforatie en de grote afmetingen kan er volgens de fabrikant een besparing van meer dan 55% gerealiseerd worden ten opzichte van traditioneel metselwerk.

Met de Daas DuecoBrick stelt Terramique een nieuwe gevelbekleding voor die baksteen koppelt aan een horizontale belijning en een natuursteenachtige uitstraling. Omwille van de inventieve perforatie en de grote afmetingen kan er volgens de fabrikant een besparing van meer dan 55% gerealiseerd worden ten opzichte van traditioneel metselwerk.


De Duecobrick kan verlijmd worden, mar kan ook verwerkt worden  met een dunbed of traditioneel gemetseld worden. Doordat de DuecoBrick stootvoegloos vermetseld wordt is er weinig materiaalverlies. Binnenin vertoont de steen grote perforaties waardoor hij heel licht en is gemakkelijk te verwerken. Die perforaties komen ook de duurzaamheid ten goede vermits er zo bespaard wordt op materialen, grondstoffen, transport en energie.

    


Binnen het DuecoBrick gamma onderscheiden we twee varianten: de Duecorock en de DuecoPanel.
DuecoRock heft het uitzicht van een doorkliefd rotsblok terwijl DeuecoPanel een natuurlijke woodstructuur heeft. DuecoRock wordt geleverd in lengtes van 30, 40 en 50 cm en een hoogte van 10 cm. Daas DuecoPanel wordt geleverd in lengtes van 30, 40 en 50 cm en een hoogte van 20 cm. 

 

Deel dit artikel:
Onze partners