DuPont Corian geeft esthetische kliniek unieke makeover

Met dit gloednieuwe project voor een esthetische kliniek heeft architectenbureau De Architecten nv als eerste in Belgiƫ een vernieuwende architecturale oplossing gerealiseerd die internationaal meer en meer opgang maakt: het gebruik van hightech DuPont Corian bekledingsmateriaal voor de exterieurbekleding van gebouwen.
Met dit gloednieuwe project voor een esthetische kliniek heeft architectenbureau De Architecten nv als eerste in België een vernieuwende architecturale oplossing gerealiseerd die internationaal meer en meer opgang maakt: het gebruik van hightech DuPont Corian bekledingsmateriaal voor de exterieurbekleding van gebouwen.Foto's: Aries voor DuPont Corian


DuPont Corian was voor Sofie Pittoors van De Architecten nv het gedroomde materiaal om een esthetische kliniek een nieuwe look te geven die visuele, formele en geometrische zuiverheid uitstraalt. Door zijn extreme vormbaarheid was DuPont Corian eveneens ideaal om tot een synergie te komen tussen de nieuwe en oude architecturale volumes. "Ik ontdekte DuPont Corian maar zeer recent als buitenbekledingsmateriaal tijdens een reis in Bordeaux, waar ik het Seeko Hotel zag met een buitenbekleding volledig in DuPont Corian. Ik was direct onder de indruk", zegt architecte Sofie Pittoors.
 
"Voor deze esthetische kliniek was er geen beter materiaal denkbaar. Net als een esthetisch chirurg naar perfectie streeft, hebben wij dit voor de buitenbekleding gedaan door de toepassing van DuPont Corian in de Glacier White kleur. Het resultaat is fantastisch omdat alles perfect past, een ideale facelift. Clean is het sleutelwoord in deze realisatie: de verstekhoeken zijn perfect, het geheel sluit overal naadloos aan elkaar, er zijn geen overgangen of voegen, ook niet aan de dakrand. De perfecte facelift", legt Sofie Pittoors uit.
DuPont Corian laat een ontwerp- en productieprecisie toe die moeilijk met andere materialen realiseerbaar zijn. Dit laat architecten toe hun creatieve horizonten te verruimen. Dit hightechmateriaal kan worden gezaagd, gefreesd, doorboord, 3D-gevormd, gepolijst. Het is in de massa gekleurd en kan worden hersteld. In het kliniekproject van Architecten nv werden de meeste eigenschappen, kwaliteiten en mogelijkheden van DuPont Corian verkend en benut. Architect Sofie Pittoors legt uit: "De plannen werden getekend tot op de millimeter nauwkeurig. De ramen staan koudgeplaatst in het vlak van de DuPont Corian bekleding en wijken dus zelfs geen millimeter terug. Ze hebben geen buitenframes, alleen binnenprofielen. Dit is alleen maar mogelijk omdat Corian geen vermeldingswaardige uitzettingstolerantie heeft. Het naadloze monolitische effect is adembenemend."

"We hebben rechtstreeks de sterke prestaties van DuPont Corian voor interieurtoepassingen ervaren", gaat architect Sofie Pittoors verder. "We gebruikten het voor alle horizontale tabletten. Met zijn uitzonderlijke hygiënische eigenschappen was het een ideale oplossing voor ruimtes zoals de uitrustruimte voor patiënten, de kleedruimtes en de sanitaire units. De esthetische kwaliteiten speelden eveneens een grote rol. DuPont Corian heeft een mooi aspect bij alle lichthoeken. We creëerden cleane, witte volumes die aantrekkelijk contrasteerden met de warme aankleding van de oudere delen van de woning. Patiënten en bezoekers ervaren de zuivere blankheid die ze verwachten van een klinische omgeving, maar ook de aangename warmte van een woning met tinten als goud en donkergrijs. Hier voelen ze zich thuis."
Deel dit artikel:
Onze partners