Duurzaam ontwerp met Nederlands tintje in nieuw hotel

Het Novotel Amsterdam Schiphol Airport is een uniek hotel dankzij de informele opzet van het gebouw en het thema natuur. Het hart van het 17.000 m² grote hotel wordt gevormd door het lichte Atrium met centraal daarin de ‘Tree of Life’. De witte OWA Sinfonia plafonds van OWA Benelux versterken het ruimtelijke en lichte karakter van het hotel terwijl de zwarte Sinfonia plafonds een mooi contrast aan het ontwerp geven.

De gehele begane grond is ingericht als één dynamische multifunctionele ruimte: de persoonlijke receptiebalies, food bar, play area en het gourmet restaurant lopen allen geleidelijk in elkaar over.

Het gehele hotel is voorzien van accenten die de duurzaamheid en het thema natuur onderstrepen. De metershoge boom in het centrum van het atrium is de ultieme bekroning van dat thema. Bijzonder is ook de inzet van beeldmateriaal uit het Rijksmuseum dat het hotel een ‘Hollands tintje’ verleend.

Deze opvallende wanden en tapijten vangen de blik van de bezoeker, terwijl de Sinfonia plafondpanelen een strakke afwerking verzorgen. Zo worden de publieke ruimtes van het hotel op stijlvolle wijze voorzien van rust en een aangenaam akoestisch klimaat.

Deel dit artikel:
Onze partners