Duurzame horizonnen: het bevorderen van architectuur door schaalbare innovaties

Wienerberger
Wienerberger
Wienerberger
Wienerberger
Wienerberger
Wienerberger
Wienerberger

De bouwsector, verantwoordelijk voor 39% van de wereldwijde CO2-uitstoot, staat voor de uitdaging van snelle verstedelijking. Het internationale symposium "Sustainable horizons: Advancing architecture through scalable innovations" op 7 juni 2024 in Wenen, georganiseerd als onderdeel van de Brick Award 24, brengt vier vooraanstaande architecten samen om hun overtuigingen te delen. Jennifer Beningfield (VK), Gabriela Carrillo (Mexico), Boonserm Premthada (Thailand), en Jens Linnet (Denemarken) presenteren innovatieve benaderingen voor duurzame architectuur.

Sprekers en kennis uit alle wereldhoeken

Jennifer Beningfield, Verenigd Koninkrijk: "Wij brengen de relatie tussen de mens en de natuurlijke wereld naar de voorgrond in ons werk," zegt Jennifer Beningfield. Haar bekroonde projecten, zoals de omgebouwde brandweerkazerne in Westminster, benadrukken het herstel van de band tussen mens en omgeving. Ze deelt haar humanistische kijk op huisvesting tijdens het symposium.

Boonserm Premthada, Thailand: Boonserm Premthada, bekend om zijn Elephant World-project, integreert ethische behandeling van dieren en sociaal bewuste architectuur. Hij gebruikt bakstenen gemaakt door de Kuy-gemeenschap, die vezels van weggegooide olifanten gebruikt. Zijn benadering reflecteert een diepgaande connectie met zowel milieu als cultuur.

Gabriela Carrillo, Mexico: Gabriela Carrillo, voormalig partner van Taller Rocha Carrillo, creƫert architectuur met een politieke visie. Haar gebouwen streven naar vrede en sereniteit, waarbij ze zelfs speciale apparatuur voor blinden ontwerpt. Ze belicht regionale hulpbronnen en gebruiken, zoals die van de Maya's, om het welzijn van gemeenschappen te bevorderen.

Jens Linnet, Denemarken: Jens Linnet, medeoprichter van BOGL, pleit voor het verbinden van theorie met praktijk en verleden met toekomst. Hij ontwerpt landschappen met esthetische aantrekkingskracht en praktische bruikbaarheid. Zijn Scandinavische benadering van duurzame ontwikkeling en de herverbinding van lokaal en mondiaal staan centraal in zijn presentatie.

Het Brick Award Symposium - 7 juni 2024

Veronica Hejdelind (Zweden) - Moderator: Het symposium wordt gemodereerd door Veronica Hejdelind en brengt meer dan 200 professionals samen in de Lecture Hall van het Museum of Applied Arts (MAK) in Wenen. Het evenement wordt live gestreamd vanaf 10:30 uur op 7 juni.

De Brick Award, die creativiteit en aanpassingsvermogen in baksteenarchitectuur viert, wordt tweejaarlijks uitgereikt door Wienerberger. Het symposium en de award-ceremonie op 6 juni in Wenen benadrukken de inzet voor duurzame architectuur en innovatieve benaderingen op wereldwijde schaal.

Bron: Wienerberger
Deel dit artikel:
Onze partners