Duurzame leienmantel voor dak én gevel met Cedral TECTA

Een woning kan niet gescheiden worden van haar omgeving. De ligging en oriëntatie inspireren en vragen om een specifieke aanpak. WOW architecten denkt niet alleen na over 4 muren, maar ook over het perceel, de wensen van de bewoners, en hoe alles een mooi verbonden geheel kan vormen. De TECTA leien van Cedral maakten het mogelijk om voor deze woning in Zwijndrecht een duurzaam ontwerp te realiseren, met een esthetische meerwaarde en binnen het vooropgestelde budget.

De omgeving van deze woning is enorm verscheiden. Enerzijds open met veel groen en mooie zichten, anderzijds omringd door andere gebouwen dichterbij en verderop in het landschap. De bedoeling was om verbinding te creëren met dit alles, zonder in te boeten aan privacy en eigenheid. De inrichting binnenin de woning had ditzelfde doel voor ogen: verbinden zonder te verstikken. Zo kan voldoende daglicht de woning binnensijpelen dankzij de doordachte plaatsing van de raampartijen en de aanwezige vide. De buitenafwerking met donkergrijze Cedral TECTA Smooth leien 60x30 zorgde ervoor dat de woning er helemaal stond, als een statement van verbinding met de bewoners en de natuur.

Energiezuinig met hoogwaardige materialen

Architect Robby Delobelle van WOW architectuur en interieur benadrukt dat duurzaam ook budgetvriendelijk kan zijn, met een perfecte prijs-kwaliteitbalans.

“Donkergrijze TECTA leien uit duurzaam vezelcement werden gebruikt voor de afwerking bovenop de isolatielaag. De leien lopen vanop het dak door als parement aan de voorgevel en achtergevel. Een brede dakrand uit aluminium kadert dan weer de typologische vorm van het huis. Zo creëerden we met deze woning een monoliet in het landschap, daar bijna achteloos neergeplant. Maar vergis je niet, er is veel ruimte voor contact met het omliggende landschap. Het hout dat ook in de gevel is verwerkt, zorgt er als het ware voor dat de monoliet openbreekt naar de omgeving toe.”

Het resultaat? Een eigentijdse woning die de huidige energienormen met verve haalt en ook esthetisch een duidelijke meerwaarde biedt. WOW architecten houdt van totaalprojecten waar ze zowel het interieur als het exterieur in het concept kunnen betrekken.

Moeiteloze schoonheid

Cedral TECTA Smooth is een echte allrounder die naadloos aansluit bij moderne architectuur. Deze lei valt op door haar vlakke, verfijnde uiterlijk, bereikt door strakke randen en een mat, effen oppervlak. “In dit concept waren de TECTA leien een voor de hand liggende keuze, een esthetische optie voor een abstract resultaat.”, aldus Robby Delobelle.

Dialoog en interactie, daar draait het om. Met de mensen, met de omgeving en ook met leveranciers van materialen, zoals Cedral. De donkergrijze kleur van de TECTA Smooth leien, de symboliek van de monoliet, alleenstaand maar toch in verbinding. Alles komt helemaal tot zijn recht, zoals het ook bedoeld was. Het ontwerp valt alvast op door de gewaagde keuzes. Dit is nog maar eens het bewijs dat duurzaamheid en creativiteit naadloos samengaan.

Vraag een staal aan

Wil je de TECTA lei graag zelf zien en voelen? Bestel vandaag nog je gratis TECTA staal via deze link

Bron: Cedral
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners