Dynamische tapijttegels voor een duurzame flexibele leeromgeving

Een duurzame flexibele leeromgeving, met een inclusief design dat bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van docenten en studenten én dat zich leent voor een vruchtbare samenwerking met bedrijven. Dat was het opzet bij de herbestemming en uitbreiding van de oude campusbibliotheek – het Andrew Peck-gebouw – van het prestigieuze Milton Keynes College in het Verenigd Koninkrijk. Voor het vloerontwerp viel de keuze op de tapijttegels van modyluss, omdat ze perfect passen binnen de visie van inclusief design en duurzaamheid die de school nastreeft.

De oude campusbibliotheek van Milton Keynes College – beter bekend als het Andrew Peck-gebouw – ondergaat vandaag een grondige renovatie en uitbreiding. Eens voltooid zal het gebouw het South Central Institute of Technology (SCIoT) huisvesten. Een duurzame, flexibele leeromgeving staat daarbij voorop.

Dynamisch vloerontwerp

Het gekozen interieurdesign staat in teken van een multifunctionele open ruimte met door glaspartities gescheiden leslokalen. Het vloerontwerp maakt gebruik van dynamische texturen en contrasterende kleurovergangen. Daarvoor werd een combinatie gebruikt van de Motion en Vision tapijttegels van modulyss.De verschuivende patronen creëren een gevoel van beweging. Het resultaat is een modern ogend interieur met een hoogwaardige afwerking.


Duurzaam en slijtvast

“Onze tapijttegels pasten binnen de visie van Milton Keynes College omtrent duurzaamheid en welzijn. De Vision en Motion tegels bestaan voor 48% uit gerecycleerd materiaal, worden duurzaam geproduceerd en worden aan het einde van hun levenscyclus opnieuw gerecycleerd. Bovendien lenen ze zich perfect voor biophilic design dat bijdraagt aan een gezonde en inclusieve schoolomgeving”, klinkt het bij de Oost-Vlaamse producent van hoogwaardige tapijttegels.

Naast duurzaamheid was ook kwaliteit een doorslaggevende factor om met modulyss in zee te gaan. Dankzij het feit de modulyss haar eigen in massa geverfd nylon gebruikt, is het resultaat een vlekbestendige en slijtvaste vloer met een hoogwaardige afwerking, ideaal voor de schoolomgeving.

 Vakmanschap

Gezien de visie van bouwheer en fabrikant hier perfect in overeenstemming waren, zat de uitdaging in dit project eerder bij het plaatsen van de tegels volgens het uitgetekende design met overgangen in een ruimte met een aantal ronde wanden. “Daar is vakmanschap mee gemoeid, maar hier zijn de plaatsers uitmuntend in geslaagd”, aldus modulyss.

“Dit project toont als geen ander de creatieve mogelijkheden van onze tapijttegels aan en weerspiegelt de ruimdenkendheid waar we bij modulyss voor staan.”

Bron: modulyss
Deel dit artikel:

Onze partners