EcoFlex™ Echo tapijttegels met akoestische ruglaag dempen geluid en bieden meer comfort

Bij het ontwerpen van een goed uitgebalanceerde ruimte moet u rekening houden met een aantal elementen. Of het nu gaat om de keuze van kleuren, decoratieve artikelen, verlichting of om het gebruik van materialen, elk element draagt bij aan het algemene gevoel van een ruimte. Daarbij wordt het aspect akoestiek vaak onderschat, hoewel een optimale isolatie van contactgeluiden en geluidsabsorptie zeer belangrijk zijn om een gezonde en productieve werkomgeving te creëren. Daarom is geluiddemping door middel van vloeren een onmisbaar onderdeel geworden van de interieurvormgeving in hedendaagse bouw- en renovatieprojecten. IVC speelt in op die vraag met EcoFlex™ Echo.

EcoFlex™ Echo is verkrijgbaar op 17 tapijttegels in een verscheidenheid aan kleuren die in voorraad zijn. De ruglaag kan op andere tapijttegels worden aangebracht bij bestelling van een minimumhoeveelheid.

 

Backing voor elk vloerproject waar akoestiek belangrijk is

Iedereen heeft recht op een betere akoestiek en meer ergonomisch comfort. Daarom heeft IVC een superieure backing ontwikkeld die rekening houdt met contactgeluidsisolatie, geluidsabsorptie en loopcomfort.

Wanneer er aan specifieke technische eisen met betrekking tot de akoestiek van een ruimte moet worden voldaan, is EcoFlex™ Echo een aangewezen oplossing. In vergelijking met een standaard ruglaag zorgt EcoFlex™ Echo voor een demping van het contactgeluid tot wel 25% en een verbetering van de geluidsabsorptiewaarden tot wel 100%.

EcoFlex™ Echo-tapijttegels zorgen voor een betere contactgeluiddemping en geluidsabsorptie, en zijn gemaakt om lang mee te gaan. De tegels zijn getest volgens de EN1307-norm, waardoor alle aspecten, van de dimensionale stabiliteit en het brandgedrag tot een perfecte naadafwerking, van hoge kwaliteit zijn.

 

Milieuvriendelijke vloeren

Producten duurzamer maken is een integraal onderdeel van het innovatie- en ontwerpproces van IVC. De verhoogde akoestische doeltreffendheid van EcoFlex™ Echo wordt verkregen door een extra laag 94% gerecycled polyestervilt. 

Bron: IVC
Deel dit artikel:

Onze partners