Een ecologisch zwembad in de tuin

Een ecologisch zwembad, ook wel een natuurlijk zwembad of bio-zwembad genoemd, is een zwembad waarin geen chemische producten worden gebruikt. Het is een zwembad dat beter is voor het milieu, weinig onderhoud nodig heeft, en goed is voor uren zwemplezier. 

Het ecologisch zwembad is een zwembad waarbij kritisch gekeken wordt naar de hoeveelheid chemische producten in het water, het energieverbruik van het zwembad en ook naar de hoeveelheid water dat het zwembad verbruikt. Dit alles om het zwembad zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. 

De werking van een ecologisch zwembad 

Het grootste verschil tussen een traditioneel zwembad en een ecologisch zwembad is dat er in een natuurlijk zwembad geen chemicaliën worden gebruikt. In een ecologisch zwembad gebruik je namelijk geen chloor om het zwembad te zuiveren, maar een natuurlijk filtersysteem. 

In een zwemvijver creëer je hiervoor een filterzone met planten, maar in een ecologisch zwembad plaats je een mechanisch filtersysteem dat met natuurlijke middelen het water helder houdt. Resultaat? Zwemmen in fris water zonder chloortoevoeging.  

Wat zijn de voordelen van een ecologisch zwembad? 

  • Geen zwembadchemicaliën 
  • Biologische filtering 
  • Geen last van chloorirritatie en/of -allergieën  
  • Onderhoudsvriendelijk  
  • Gezond 
  • Goed voor het milieu 
  • Duurzame oplossing 
  • Laag energieverbruik 

Op zoek naar een ecologisch zwembad? 

Wie op zoek is naar het beste van een traditioneel zwembad gecombineerd met de ecologische factor van een natuurlijk zwembad, kan terecht bij Leisure Pools. De ecologische zwembaden van deze firma maken het mogelijk om gezonder en milieuvriendelijker te zwemmen.

Leisure Pools is bovendien continu bezig met het optimaliseren van zijn bestaande technieken en met het uitwerken van nieuwe ontwikkelingen. Dit alles om het chloorgebruik in de zwembaden te minimaliseren tot het hoogst nodige. Zo werkt Leisure Pools met antibacteriële wanden in full epoxy vinylester die er zelfs zonder de toevoeging van chemicaliën voor zorgen dat bacteriën als MRSA en E.coli gedood worden. Kortom: een zwembad uitgerust met de nieuwste technieken dat je moeiteloos schoon houdt. Met een minimum aan chloor.

Deel dit artikel:

Onze partners