Een gladde afwerking voor het Vissershuis van Brugge

Aan de rand van Brugge, de grootste toeristische trekpleister van België, bouwde een jong stel dit moderne huis bij een oude vijver, precies op de plek waar vroeger een oude chalet stond, in de buurt bekend als ‘het Vissershuis’. De opdracht van de architect? Bouw een gezinswoning die binnen enkele jaren kan worden omgebouwd tot een ruim notariskantoor. Voor de gladde afwerking van de gevel werd de hulp van Willco Products ingeschakeld.

Nieuwbouw + toekomstige renovatie

Het nieuwe huis maakt deel uit van een domein waarop ook een ouder huis staat, het “meesterhuis”. Dat huis is verouderd en vraagt om energetische verbeteringen. Als de renovatie van het meesterhuis afgerond is, zullen de bewoners van “het Vissershuis” hun intrek nemen in het meesterhuis. Hun huidige woning zal dan omgebouwd worden tot een notariskantoor met kantoren, receptie, vergaderruimtes en archief. Daarom zijn er geen dragende binnenmuren voorzien, zodat de verbouwing efficiënt en eenvoudig kan gebeuren.

Gladde sierpleister

Het gevelisolatiesysteem bestaat uit WILLCO Neopor Isolatieplaten (0,032 W/(mK)). De eindlaag is een gladde afwerking, WILLCO Gladpleister. Gevels met een gladde afwerking, zonder korrels, was een voorwaarde voor de bouwheer. Als extra bescherming voor de afwerkingslaag, werd nog een verflaag, WILLCO Silicoonharsverf Clean aangebracht. Deze verflaag zorgt ervoor dat vuil zich zeer moeilijk kan vastzetten op de eindlaag. Het regenwater parelt samen met het vuil van de gevel af. Hierdoor blijft de gevel langer droog en proper.

Bron: WILLCO
Deel dit artikel:
Contacteer Willco Products
Onze partners