Een liefdesverhaal: BuzziSpace en Kvadrat

De samenwerking tussen het Deense Kvadrat (stoffenexpert) en het Belgische BuzziSpace (akoestisch kantoormeubilair) leek voorbestemd. Beide zijn actief op dezelfde markt en al regelmatig kregen ze de vraag om de handen in elkaar te slaan. Een groot project in Wenen bracht de merken samen en na afloop bleek dat er iets moois bloeide. Daarom bundelen Kvadrat en BuzziSpace de krachten en lanceren ze dit najaar op Maison et Objet (Parijs) en 100% Design (Londen) de eerste BuzziSpace-meubels bekleed met Kvadrat-stoffen.

Koppelaar

Matchmaker in dit liefdesverhaal was Erste Bank in Wenen. Voor het grootste kantoorgebouw van Oostenrijk stond de bank er namelijk op dat Kvadrat de stoffen zou leveren en BuzziSpace de meubels. Het resultaat blijkt het perfecte koppel, en een reden voor de merken om een hecht partnerschap op lange termijn te bespreken. De meubels van BuzziSpace zijn vaak gestoffeerd, zodat stof veel invloed heeft op de uitstraling van het eindproduct. Het merk kon al bogen op een reeks mooie eigen stoffen, maar biedt met een waaier aan stoffen van Kvadrat, de nummer één op de textielmarkt, een absolute meerwaarde aan zijn collectie.


Samen sterker

Marcel Vermeulen, directeur van Kvadrat Benelux: "Dit voelt als een natuurlijk moment om samen verder te gaan. Eerst hebben we de markt laten zien dat we het allebei heel goed kunnen op eigen kracht. We hebben elkaar daarbij wel altijd in het oog gehad, en nu voelt het goed om de krachten te bundelen. BuzziSpace is een beetje 'the new kid on the block' die de boel wakker schudt, en dat kunnen wij wel waarderen. Met de enorme diversiteit aan stoffen die wij van Kvadrat kunnen toevoegen, krijgen de collecties een extra dimensie en kunnen we elkaar versterken."


Echte Liefde

De bedrijven vinden elkaar in drie verbindende factoren: duurzaamheid, kwaliteit en internationale ambitie. Steve Symons, CEO van BuzziSpace: "Kvadrat is het belangrijkste kwaliteitsstoffenmerk in de branche. We hebben dezelfde principes wat betreft duurzaamheid en kwaliteit en zitten volledig op één lijn. 'Great minds think alike' zegt men wel eens. Deze samenwerking vormt dan ook een unieke opportuniteit. Ik denk dat we samen heel ver kunnen komen. Dit is liefde met een hoofdletter L'."


Achtergrond

BuzziSpace is een jong Belgisch merk dat graag verrast en kiest voor een geheel eigen benadering. Sinds 2007 creëert het merk akoestische oplossingen voor collaborative spaces en ontwerpt het meubels die een thuisgevoel brengen op de werkvloer. Dat alles met een hoge funfactor want werken moet tenslotte leuk zijn. Tot nu toe waren de designs bekleedt met eigen stoffen, zoals het signaturemateriaal BuzziFelt, dat hoge geluidsabsorberende kwaliteiten heeft.

Kvadrat is een Deens familiebedrijf dat actief is in de textielindustrie sinds 1968. Het staat bekend om zijn hoge kwaliteit en diversiteit in stoffen ontworpen door externe designers. Het internationale bedrijf produceert meubel- en gordijnstoffen en karpetten met een kosmopolitische uitstraling onder diverse labels, zoals Danskina, Maharam by Kvadrat en de collectie van modeontwerper Raf Simons voor Kvadrat. Net als BuzziSpace komt het stoffenmerk graag onverwacht uit de hoek, bijvoorbeeld met collecties geïnspireerd op eightiesplatenhoezen of andere culturele invloeden.

 

Deel dit artikel:

Onze partners