Een nieuwe generatie verwarmingsapparaten door Viessman

Viessman lanceert enkele nieuwe verwarmingsketels die uitgerust zijn met de Vitronic Plus designregeling.
Viessman lanceert enkele nieuwe verwarmingsketels die uitgerust zijn met de Vitronic Plus designregeling.

I. De nieuwe design regeling, Vitotronic Plus


Het design en de functionele vernieuwingen leverden de nieuwe bedieningseenheid– de Vitotronic Plus - op ISH 2009 een Design Plus Award op. Door de gsm-achtige interface is de eenheid zeer gebruiksvriendelijk. Zo is het display 70% groter gemaakt en geeft het een mooie grafische voorstelling van de instellingen. Op dat scherm kan je de belangrijkste parameters eenvoudig instellen. Zo zijn er bijvoorbeeld vooraf ingestelde werkingstijden of een vakantieregime, een partyregime, enz… Bovendien is er ook een ''kinderbeveiliging'' die voorkomt dat iemand gewild of ongewild de instellingen in de war stuurt.


II.    Nieuwe compacte condensatieketels op gas


De nieuwe compacte gascondensatieketels van Viessmann nemen niet veel ruimte in beslag. Dat komt onder andere omdat de brander van het verwarmingstoestel een afgeronde matrixstructuur heeft. Dit zorgt voor een gelijkmatige en uiterst efficiënte verbranding. Bij de opwarming van het verwarmingswater wordt gebruik gemaakt van het design van de inox warmtewisselaar in radiaalvorm. Hierbij wordt de oppervlaktespanning van het condenswater gebruikt, zodat er weinig warmte verloren gaat bij het opwarmen van het verwarmingswater.
Tenslotte past de ''lambda pro control''-sonde zich aan aan variaties in de gaskwaliteit en optimaliseert zo de verbranding zodat een duurzame, mileuvriendelijke, efficiënte en stille werking gewaarborgd blijft. Viessman biedt drie compacte gascondensatietoestellen aan:

  • De compacte gascondensatieketel Vitodens 222-F werd in de eerste plaats ontwikkeld voor de renovatie van bestaande verwarmingsketels en dus voor het vervangen van oude gastoestellen met ondergeplaatste boiler.
  • De Vitodens 242-F wordt tijdens zijn productie voorzien van een ingebouwde zonneboiler en een rechtstreekse en eenvoudige aansluiting voor een zonne-installatie. De zonneregelingsmodule wordt aangestuurd via de nieuwe Vitotronic-regeling, die via zijn grafische display de gecapteerde zonne-energie (in kWh) duidelijk weergeeft. De bivalente warmwaterboiler zorgt met zijn 170 liter inhoud voor een zeer comfortabele sanitair warmwatervoorziening.
  • De Vitodens 333-F bevat een roestvaste stalen laadboiler van 100 liter. Voor gebieden met hard water is ook een uitvoering met een geëmailleerde spiraal-warmwaterboiler van 130 liter verkrijgbaar. Deze is beter bestand tegen kalkafzetting. De gelijkstroompomp, die tot 70 % minder stroom verbruikt dan een klassieke pomp, brengt het totale energieverbruik naar beneden, waardoor deze ketel prompt een plaats verdient binnen de zuinige energieklasse.


III.     Nieuwe compacte condensatieketels op olie

Een nieuwe condensatieketel is de Vitoladens 333-F. De compacte, tweetraps blauwe vlambrander van deze condensatieketel past het brandervermogen aan naargelang de warmtebehoefte en is zuinig en efficiënt. De brander werkt gesloten of open, zodat de oliecondensatieketel op een gewenste plek kan worden geïnstalleerd. Een laag stroomverbruik wordt gegarandeerd door de circulatiepomp. Deze gelijkstroompomp zorgt voor 70 % minder stroomverbruik. Met de zwavelarme stookolie als brandstof, de zuivere verbranding van de compacte tweetraps blauwe vlambranders en het zelfreinigend effect van de Inox-radiaalwarmte-wisselaar ten slotte, is het onderhoud van deze toestellen eenvoudig.

De Vitoladens 300-W** is met een breedte van 480 mm een uitzonderlijk compact toestel voor wandmontage. De stille werking laat gerust toe om hem binnenshuis te plaatsen. De nieuwe Vitoladens 333-F staat voor de modernste condensatietechniek in een zo klein mogelijke ruimtegekoppeld aan hoog warmwatercomfort. Daarvoor zorgt de geïntegreerde geëmailleerde warmwaterboiler van 130 liter.


De Vitoladens 300W* Een NL-getal van 1 betekent dat het toestel kan voorzien in de warmwaterbehoefte van één “normgezin” van 3,5 personen met een ''norm''aal warmwaterverbruik.

** De Vitoladens 300-W is nog niet uitgerust met de nieuwe Vitotronic-bediening, maar dat zal binnenkort wel gebeuren.
Deel dit artikel:
Onze partners