Een opvallende façade voor het business park in Marke

Met het Façade-gamma speelt Joris Ide in op de trend van de gevel als eyecatcher. Een gebouw is op vandaag meer dan ooit een visitekaartje naar klanten, de buitenwereld en nieuwe medewerkers. Façade biedt binnen dat kader oneindig veel architecturale mogelijkheden om gevels te personaliseren.

Buiten de lijntjes kleuren

De geïsoleerde wand- en dakpanelen van Joris Ide zijn een vaste waarde in het straatbeeld. Momenteel is echter nog minder geweten dat de producent van dak- en gevelsystemen ook met een architecturaal hoogstaand Façade-gamma uitpakt. Laurens Sap (sales representative BE – Industrial Clients): “Façade is reeds uitdrukkelijk aanwezig op de Franse markt. De producten worden in Frankrijk en Nederland geproduceerd. Ze vallen in het bijzonder in de smaak bij architecten omwille van hun esthetische mogelijkheden. Het assortiment laat een originele en innovatieve aanpak toe, zowel naar kleuren, afmetingen, motieven als concepten. Ik denk bijvoorbeeld aan speciale kleuren als goud, zilver, koper, brons en imitatie cortenstaal, die je niet ziet op de standaard sandwichpanelen. Dit voor heel uiteenlopende projecten, van een accent van 30 m² tot oppervlaktes van 2.000 m² en meer.”

Designprofielen of gevelcassettes

Binnen Façade zijn er twee systemen: enerzijds de gevelcassettes en anderzijds de designprofielen. De gevelcassettes hebben een verborgen bevestiging, terwijl de plankprofielen over het algemeen een zichtbare bevestiging hebben.

Gekend installatiegemak

De montage mag voor plaatsers die thuis zijn in de sector geen probleem zijn. Laurens Sap: “De installatie vergt weinig of geen opleiding. De praktische en gekende manier van werken met onze producten is hetzelfde, waarbij installatiegemak vooropstaat. Façade wordt op een achterliggende structuur bevestigd of kan ook rechtstreeks op een sandwichpaneel gemonteerd worden. De laatste optie heeft als voordeel dat het meteen geïsoleerd is en er een achterliggende drager is.”

Deel dit artikel:

Contacteer Joris Ide

Onze partners