Ensor Tower: exclusieve woonsfeer met duurzaam karakter

De twee torens van het Ensor Tower project zijn nu al dé blikvangers van het ontwikkelingsproject Oosteroever van Versluys Groep. Samen geven de torens vorm aan de skyline van de oude industriële havenzone in Oostende. De Towers zullen ongeveer 100 appartementen tellen en beloven een oase van rust te worden dankzij de spectaculaire uitzichten op de zee en het prachtig aangelegde Ensor park. Dé ultieme woonervaring! Reynaers Aluminium biedt oplossingen voor hoogbouw met projectspecifieke raam- en schuifraamoplossingen.

Uitdagingen bij hoogbouw aan zee

Omdat het gebouw vlakbij de zee staat, worden bouwheer en architect met enkele extra aandachtspunten geconfronteerd. Zo moet er rekening gehouden worden met de zoute omgeving van de kust. Daarom werden alle Reynaers Aluminium profielen gepreanodiseerd om corrosie te vermijden.

Daarnaast moet er voldoende aandacht besteed worden aan de lucht- en waterdichtheid en de windbelasting van het aluminium schrijnwerk omwille van extreme weersomstandigheden.

Om te voldoen aan de vereisten van hoogbouw aan de kust, koos men voor de raamprofielen MasterLine 8 High Insulation (HI). Deze innovatieve raamoplossing levert hoogwaardige prestaties, ook onder zware weerstomstandigheden, en kan zelfs gebruikt worden in passiefwoningen. De vele raampartijen in het gebouw creëren een unieke beleving waarbij de binnen- en buitenomgeving als het ware samenkomt tot één geheel.

panoramisch uitzicht

De ramen in de penthouses zorgden voor een extra uitdaging omwille van de grote afmetingen. Ze bieden dan ook een adembenemend panoramisch uitzicht. In het testcentrum van Reynaers Aluminium werd de verankering van de ramen getest om de stabiliteit extra te controleren. Daarnaast werden er verstevigingsprofielen voorzien om de doorbuiging van het geheel te vermijden.

Schuiframen moeten voor dergelijke projecten steeds voldoen aan strenge eisen om te garanderen dat ze water- en luchtdicht zijn. ConceptPatio 155 Lift & Slide (LS) past perfect in dit verhaal en werd voor het project aangepast om te kunnen voldoen aan deze hogere waterdichtheidseisen. ConceptPatio 155-LS is een sterk isolerend systeem voor energiezuinige bouwprojecten. Het is geschikt voor hoogtes tot 3,5 meter, glasgewichten van de opengaande vleugel tot 400 kg en voor drievoudige beglazing.

wooncomfort

Alle appartementen worden afgewerkt met kwalitatieve, hoogstaande en duurzame materialen om een hoogstaand wooncomfort te garanderen voor de bewoners. Het materiaal aluminium sluit mooi aan bij dit verhaal. De aluminium oplossingen van Reynaers Aluminium isoleren prima tegen de kou en de warmte. UV-stralen of vocht hebben ook geen nadelige effecten op het materiaal, waardoor het niet roest of rot. Precies daarom is aluminium een goede keuze en draagt het bij tot het wooncomfort en de energie-efficiëntie van het gebouw.

De bouw van Ensor Tower I startte in 2018 en werd voltooid in 2021. De uitvoering van Ensor Tower II startte in 2020 en zal in 2023 opgeleverd worden.

Deel dit artikel:

Contacteer Reynaers Aluminium

Onze partners