Eribel behaalt Cradle to Cradle Certified® Bronze

Eribel behaalt als eerste bedrijf in België en als enige producent van binnenschrijnwerk ter wereld het Cradle to Cradle Certified® Bronze V4.0 Certificaat. Anno 2023 staat duurzaamheid centraal in zowat elke sector. Dit is bij Eribel niet anders. Het bedrijf wil een voortrekker zijn om binnen de sector meer te doen dan verwacht om de impact op het milieu te beperken. Cradle to Cradle Certified® Bronze behalen paste daarom helemaal binnen de bedrijfsdoelstellingen.

Cradle to cradle

Bij Cradle to Cradle Certified® staat alles in het teken van producten die je ofwel oneindig kan hergebruiken ofwel op een onschadelijke manier kan afbreken. Het gaat dus heel wat verder dan enkel recycleren. Bij C2C Certified® draait alles rond het creëren van een volledig circulaire economie. Deze circulaire economie wordt niet alleen bereikt door materialen te hergebruiken, ook het gebruik van veilige en gezonde materialen is belangrijk. Daarenboven zijn ook het gebruik van hernieuwbare energie, een duurzaam waterbeheer en sociale rechtvaardigheid belangrijke pijlers voor een volledige circulaire economie. Het doel van de certificatie is om de wereld beter achter te laten dan we haar vandaag aantreffen.

 

EEN COMPLEX PRODUCT

Bij Eribel staat duurzaamheid centraal in het beleid. Het bedrijf streeft naar een verantwoorde omgang met het milieu en heeft daarom onder andere de PEFC- en FSC-certificaten behaald om bij te dragen aan duurzaam bosbeheer. Daarnaast is er geïnvesteerd in zonnepanelen om hernieuwbare energie te gebruiken. Toen de mensen van THV Open Minds bij Eribel aanklopten voor deuren met het C2C Certified® certificaat voor het project ZIN, sloot hun vraag naadloos aan bij de bedrijfsdoelstellingen. Eribel sprong dan ook meteen op de kar om hen te voorzien van de gewenste concepten.

ZIN is een herontwikkelingsproject van de huidige WTC 1 & 2 torens in de Brusselse Noordwijk. Het is een multifunctioneel project van maar liefst 110.000 m² dat plaats zal bieden aan kantoren, wooneenheden, hotel, sportruimtes, horeca en handelszaken. Een groot deel van de kantoorruimtes is bestemd voor de Vlaamse overheid. Speciaal voor dit project ontwikkelde Eribel een reeks deuren die voldoen aan de eisen van het C2C Certified® certificaat. Het certificaat is dus een productcertificaat, concreet betekent dat alle Eribel-concepten voor dit project Cradle to Cradle Certified® zijn.

Samen met de verantwoordelijken van het C2C platform heeft Eribel twee jaar lang hard gewerkt om het certificaat te behalen. Op vrijdag 9 juni 2023 mocht het bedrijf haar certificaat in ontvangst nemen van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Eribel behaalde Cradle to Cradle Certified® Bronze product standard versie 4.0. Daarmee is het de eerste in België en de enige producent van binnenschrijnwerk ter wereld die het C2C Certified® certificaat behaalt volgens de nieuwe 4.0-normen. Het volledige C2C-traject was een uitdagend avontuur door de complexiteit van de producten en de verschillende materialen en methodes die Eribel in haar productie-omgeving gebruikt. Eribel heeft dan ook het meest complexe product dat vandaag beschikbaar is op de C2CPII website.

 

Bron: Eribel
Deel dit artikel:

Contacteer Eribel

Onze partners