Ervaar hoe Gyproc je woon- en leefcomfort verbetert

Bij renovatie zijn energiebesparingen toonaangevend omdat premies en fiscale voordelen weerom een positieve impact op het budget met zich meebrengen. Ook valt op dat bij renovatie het comfortniveau op verschillende domeinen een meer prominente rol gaat spelen. Gyproc tracht op Batibouw de verbouwer daarin te begeleiden. 

Een beter woon-en leefcomfort met Gyproc

Naast de gekende demo-corner waar het plaatsen van Gyproc-systemen onder de loep wordt genomen, kan je dit jaar op het belevingstraject het effect van de nieuwste Gyproc-oplossingen op het woon- en leefcomfort aan den lijve ondervinden.

De eerste comfortmodule die je op het traject tegenkomt, toont de Gyproc GLASROC H toepassing: een glasvliesversterkte waterwerende beplating. “In een badkamertoepassing met stromend water kan je zelf vaststellen dat deze plaat ondanks blootstelling aan water perfect intact blijft. Bovendien kan ze rechtstreeks betegeld worden,” klinkt het bij Gyproc.

In een volgende module maak je kennis met de Gyproc Soundblock oplossing en kan je live horen hoeveel dB geluidsreductie je kan behalen met deze geluidwerende wand. Dit geeft je zeker inspiratie wanneer je de nodige stilte en rust wil bekomen tussen bv. slaapkamers of wanneer je burenlawaai wil verminderen.

Vervolgens leidt het traject langs een doorsnede van het Futurfantatsic-renovatieproject van Saint-Gobain dat in 2014 werd gerealiseerd in Hoboken bij Antwerpen. Deze maquette geeft een impressie van de Saint-Gobain-oplossingen voor renovatie tot de BEN-norm, een primeur voor Vlaanderen.

In de thermische comfortmodule kan je het verschil aanvoelen tussen een normale wand en de kersverse Thermogyp Comfort-wandopstelling die beiden blootgesteld worden aan dezelfde warmtebron. Aan de hand van een infraroodcamera wordt het verschil in thermische isolatie ook visueel aangetoond.

Verder op deze belevingsroute stap je binnen in de geluidsbelevingsmodule die uit 2 gelijkaardige ruimtes bestaat. In deel 1 van deze module activeer je met een simpele druk op de knop een geluidsbron die je laat ervaren hoe hinderlijk nagalm kan werken op je gehoor. Loop je door naar het 2de deel van de module dan kan je vaststellen hoe de nagalm sterk gereduceerd wordt door de installatie van een akoestisch plafond.

 

Klimtoren

Centraal in het belevingsparcours staat de Gyproc klimtoren. Hier kunnen de bezoekers in première kennis maken met een volledig nieuw type Gyproc-plaat die de naam HabitoTM meekreeg. De naam verwijst met een knipoog naar onze woon- en leefomgeving en daar start het verhaal van deze Gyproc HabitoTM-plaat dan ook. “Aan de Gyproc HabitoTM platen kan je bijna alles ophangen. Boekenrekken, flatscreens, keukenkastjes bevestigen met behulp van klassieke houtschroeven: vanaf nu kan het. Bovendien is deze stevige plaat ook perfect bestand tegen beschadigingen. De HabitoTM plaat van Gyproc maakt het leven eenvoudig,’ aldus Gyproc.

 

Gyproc, het duurzame bouwmateriaal

“Kiezen voor Gyproc is dus kiezen voor woon- en leefcomfort, maar is meteen ook een keuze voor een duurzaam product. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit immers in het DNA van ons bedrijf. Zo werd de milieu-impact van onze producten over hun hele levenscyclus berekend volgens algemeen gerespecteerde wetenschappelijke methodes, gepubliceerd in milieuprestatieverklaringen (EPD’s), en geverifieerd door externe deskundigen. Conform de strenge Cradle-to-Cradle certificatie garanderen wij bovendien dat de bij Gyproc geproduceerde platen gezond zijn voor mens en milieu, en zorgen wij er ook voor dat gipsresten van bouw- en sloopwerven bij Gyproc wordt gerecycled tot nieuwe gipsproducten,” stelt de producent. 

Deel dit artikel:

Contacteer Gyproc®

Onze partners