Esthetisch zonnepaneel wint Red Dot Award

Pixasolar informeert met trots dat het AEP esthetisch zonnepaneel de prestigieuze Red Dot Design Award 2020 'Best of the Best' heeft gewonnen. Deze award bevestigt het unieke en revolutionaire design van deze zonnepanelen met inkjet printtechniek.

De Red Dot Award Product Design vindt zijn oorsprong in 1955 en wordt elk jaar uitgereikt aan de best ontworpen producten. Geheel volgens het motto 'In search of good design and innovation' beoordeelde een ca. 40-koppige jury elk product afzonderlijk; daarbij werd voornamelijk gekeken naar de mate van innovatie, functionaliteit, kwaliteit, ergonomie, duurzaamheid, enzovoorts.

De esthetische zonnepanelen werden uit 6.500 inzendingen uit meer dan 60 landen gekozen in de categorie 'materialen en oppervlakken'. 

 

Zonnepanelen als gevelbekleding

Pixasolar esthetische zonnepanelen doen tegelijk dienst als gevelbekleding. Ideaal voor wie op zoek is naar een manier om zonnepanelen te integreren in een project met behoud van de esthetiek en/of architectuur.

Dankzij een unieke inkjet printtechniek is de fabrikant in staat om zonnepanelen eender welke look mee te geven. Het Pixasolar gamma is uitgebreid. Je hebt de keuze uit diverse kleuren of texturen zoals natuursteen, hout, marmer, enz. Op zoek naar iets unieks? Dan heb je de mogelijkheid om de panelen volledig naar eigen ontwerp te laten uitwerken.

 

Design en kwaliteit gaan hand in hand

Pixasolar maakt gebruik van uiterst kwalitatieve, duurzame monokristallijne zonnecellen met een hoog rendement. De zonnecellen worden ingenieus verwerkt en optimaal geconnecteerd om in alle omstandigheden maximale opbrengst te realiseren. De zonnecellen zijn aan boven- en onderzijde ingesloten in een pakket van gelaagd, thermisch verzegeld PVB-veiligheidsglas.

Uniek aan Pixasolar is dat er tussen de glaslagen bijkomend een keramische inkjet printlaag is aangebracht die het zonnepaneel zijn unieke uitstraling geeft. Het glaspakket zorgt ervoor dat de zonnecellen alsook de prints gevrijwaard blijven van gure weersinvloeden. Daarnaast zorgt het voor veiligheid, stabiliteit en verbeterde akoestiek.

 

Onbeperkte afwerkingsmogelijkheden

Pixasolar maakt gebruik van de meest geavanceerde digitale druktechnologie met hoge druknauwkeurigheid en flexibiliteit naar maatvoering. De techniek maakt het mogelijk om full-color hoge resolutie afbeeldingen in de zonnepanelen te verwerken.

Het gebruik van keramische inkjetprinting stelt Pixasolar in staat om probleemloos texturen als hout, baksteen, marmer, e.a. te simuleren. Projecten kunnen zo volledig op maat en naar eigen design worden ontworpen.

Bron: Pixasolar

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage