Esthetische makeover voor privéziekenhuis met Sikkens verftechnologie

Van de patiëntenkamers tot het operatiekwartier, het privéziekenhuis in Heusden-Zolder kreeg van Sikkens een totale makeover. Met speciale aandacht voor gezondheid, milieu en hygiëne werd gekozen voor de antibacteriële binnenmuurverf Alpha SanoProtex van Sikkens.
Van de patiëntenkamers tot het operatiekwartier, het privéziekenhuis in Heusden-Zolder kreeg van Sikkens een totale makeover. Met speciale aandacht voor gezondheid, milieu en hygiëne werd gekozen voor de antibacteriële binnenmuurverf Alpha SanoProtex van Sikkens.Het vroegere hotel vlakbij de beroemde chicane van het circuit van Zolder werd door dr. Marc Nelissen gekocht om in het gebouw een privékliniek onder te brengen. Architect Johan Nelissen, broer van de plastisch chirurg, leidde de verbouwing. Hij tekende een nieuw volume in baksteen dat perfect aansluit bij de moderne lijnen van het oorspronkelijke gebouw. Voor de schilderwerken werd met het schildersteam van Gebroeders Nijs JPR uit Bilzen gekozen om uitsluitend met Sikkens' verfsystemen te werken. Sikkens heeft immers een zeer uitgebreide aanbod aan verfsystemen die aan de strenge normen van de medische sector beantwoorden.

Preventieve hygiëne met Alpha SanoProtex

Zowel voor alle bacteriegevoelige ruimtes, als voor de patiëntenkamers en de garage, opteerde de opdrachtgever voor Sikkens Alpha SanoProtex. Deze binnenmuurverf op waterbasis bevat actieve zilverionen die ervoor zorgen dat bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen. Alpha SanoProtex is doeltreffend tegen diverse schadelijke bacteriestammen, die zelfs resistentie ontwikkeld hebben tegen de gebruikelijke antibiotica. Ook de hoge duurzaamheid en afwasbaarheid van de verflaag dragen bij tot smetteloos schone muren. In totaal werd 3500 m² muuroppervlakte behandeld met dit antibacteriële verfsysteem.

    


Het houtwerk en de metalen trapleuningen werden beschermd met twee producten op waterbasis, resp.  Sikkens Rubbol BL en Sikkens Redox BL Forte. Dit laatste nieuwe éénpotsysteem zorgt voor een duurzame antiroestbescherming. Het oppervlak is bovendien makkelijk te reinigen en desinfecteren: een must in een medische omgeving.

De combinatie van Alpha SanoProtex en Rubbol BL staat borg een gezond binnenklimaat. Dat het gebouw direct na de werken in gebruik moest worden genomen, was een extra reden om de solventuitstoot tot een minimum te beperken.

Een grondige behandeling voor de buitengevels

Ook de buitenkant van de kliniek werd met Sikkens verftechnologie aangepakt. De gevel van het nieuwbouwgedeelte kreeg eerst een grondlaag met Sikkens Alpha Aquafix Opaque, een primer met een fijne korrel die bijzonder goed hecht, zelfs op kale, onbehandelde baksteen. Daarna gebruikten de schilders Sikkens Alphatex IQ om twee toplagen aan te brengen over de gehele geveloppervlakte.
Voor de klant bestond het Sikkens garantiesysteem Outside Protect+: als er binnen de 6  jaar gebreken aan het licht komen, zorgt Sikkens voor een kosteloze herstelling.Deel dit artikel:
Onze partners