Eternit toont inspirerende daken en gevels

Eternit stelt op Batibouw 2016 de nieuwe Solesia-daklei voor in een hertekend formaat en patroon.  Deze fotovoltaïsche leien kan je integreren in het dakvlak. Daarnaast wil Eternit tonen hoe je met de nieuwste leien, dakpannen-zoals de betondakpan Horizon-en plaatsingsmethodes zoals Quarto de architecturale uitstraling van je woning kan bepalen.

(Her)lancering van Solesia, het onzichtbare zonnepaneel

Solesia is een vernieuwend energieconcept van Eternit. "Deze fotovoltaïsche leien kan je integreren in het dakvlak, halen een hoog rendement en hebben dankzij hun nieuwe, grotere formaat een betere prijs-kwaliteitverhouding. Ze kunnen op alle courante types van hellende daken gemonteerd worden," klinkt het bij Eternit. 

Onzichtbaar: De Solesia zonnepanelen in het dakvlak zijn bijna niet meer te onderscheiden van andere dakbedekking.

Betaalbaar: De Solesia leien vervangen de gewone lei of dakpan en sparen zo materiaal uit. De combinatie van maxi-zonneleien en andere leien geplaatst in een speciaal patroon drukken de kostprijs. Net zoals het feit dat één aannemer al het werk in één keer kan uitvoeren.

Garantie: Voor de installatie van het Solesia systeem zijn er geen doorboringen in het dak nodig. Het risico op lekken is nagenoeg uitgesloten. Het dak is 100% regendicht.

 

Creatief met leien voor dak en gevel

Eternit presenteert een breed gamma van leien voor dak en gevel. Het kleurenpalet gaat van moderne grijstonen tot warme aardetinten, maar ook met het legpatroon kan je vandaag alle kanten uit om het gewenste architecturale effect te creëren.

Verticaal lijneffect met Quarto

Vandaag kan je allerlei lijneffecten creëren met leien: horizontaal, diagonaal, dambordpatroon, trapdekking… De nieuwste plaatsingsmethode Quarto zorgt voor een krachtige verticale lijnstructuur die resulteert in een moderne, hedendaagse uitstraling. Deze methode is geschikt voor dak en gevel en kan toegepast worden met alle rechthoekige leien.

Een naadloos geheel

De monolitische architectuur is in opmars. Hiervoor zijn leien ideaal, omdat ze zowel voor dak als gevel geschikt zijn. De leien kunnen doorlopen in de gevel zonder verlies van de noodzakelijke kwaliteiten zoals waterdichtheid, vorst- en weersbestendigheid. De afwerking is sneller te plaatsen dan een traditionele muur in gevelsteen en dankzij het lichte gewicht van het materiaal is er geen versteviging van de bestaande fundering nodig. 

Perfect voor renovatie

Naast de esthetische troeven zijn leien ook erg economisch en handig voor de renovatie van een woning. De dunne bekleding met vezelcement biedt de mogelijkheid om de nodige ruimte voor een bijkomend thermische isolatie te voorzien. De isolerende lagen worden vanaf de buitenkant aangebracht, waardoor de renovatie van oudere gevels kan gebeuren zelfs zonder dat eigenaar de woning moet verlaten tijdens de werken. De leien hebben een garantie van 30 jaar. Gratis staalmateriaal kan je hier opvragen.

 

Strakke look aan de Horizon

Eternit stelt ook zijn dunste maar tegelijk de sterkste pan voor: de betondakpan Horizon (in zwart, granietgrijs of bruin). Horizon heeft een zwevende neus die zorgt voor een fijne schaduwlijn, wat de strakke dakuitstraling benadrukt. "Bovendien zijn deze betonpannen een ecologische oplossing. Hun productie vraagt een lage inzet van fossiele brandstoffen, en ze worden voor 70% gerecycleerd. Gezien de panrand de onderliggende pan niet raakt, zal de pan nog sneller drogen en krijgt mos nagenoeg geen kans om zich te nestelen. De nieuwe sluitingen vermijden het binnendringen van vuil," aldus Eternit. 

Deel dit artikel:
Contacteer Cedral
Onze partners