Eurowall 21 spouwisolatie heeft een uitzonderlijke isolatiewaarde voor harde PIR isolatieplaten

Recticel Insulation kiest voor toekomstgerichte isolatieoplossingen. Zowel bij nieuwbouw als renovatie voldoet de bouwheer nu met de hulp van Recticel Insulation al aan de eisen van morgen. Het mooiste voorbeeld: Recticel Insulation ontving als eerste isolatiefabrikant het ‘Ik BEN mee’-uithangbord van het Vlaams Energieagentschap (VEA). Recticel Insulation gaat naar eigen zeggen nog een stap verder. Met een hele reeks verbeteringen aan bestaande oplossingen én nieuwe producten isoleert u uw woning nu nog sneller, makkelijker en duurzamer.

Eurowall 21 spouwisolatie, nu nóg beter

Met het oog op de toekomst is de keuze voor kwalitatieve en bestendige isolatie bij nieuwe bouwprojecten essentieel. Milieubewust en energiebesparend bouwen is meer dan ooit een prioriteit. "De keuze voor het gebruik van de Eurowall 21 isolatieplaten is een bewuste keuze voor duurzaamheid. Dankzij de nieuwe Eurowall 21 isolatie kan dan ook voldaan worden aan de strengere isolatie-eisen, vaak zonder dat de initiële bouwplannen nog moeten aangepast worden. (Ver)bouwers kunt namelijk eenvoudig een hogere isolatiewaarde behalen binnen bestaande constructies. Dankzij de keuze voor dit type isolatiemateriaal in combinatie met het luchtdicht bouwen, voldoen ze aan de strenge eisen inzake netto-energiebehoefte voor ruimteverwarming," klinkt het bij Recticel Insulation. 

 

Voordeel op energiefactuur

De verbeterde isolatiewaarde van Eurowall 21 (λd volgens EN 12677 = 0,021 W/mK) stelt namelijk in staat om dunner en beter te gaan isoleren. "Voor een gelijkwaardig isolatiepeil is er 10 % minder isolatie nodig. Hiermee wordt niet alleen aan woonruimte gewonnen, maar bovendien levert dit ook een significant voordeel op de energiefactuur op. Toekomstige bewoners zullen finaal een comfortabele, duurzame en rendabele woning betrekken. Een hoogstandje op de markt voor harde PIR-isolatieplaten," vindt Recticel Insulation. 

 

Duurzaam

Ook qua duurzaamheid zit de (ver)bouwer volgens Recticel Insulation gebeiteld, want hij bespaart stevig op zijn energiefactuur. "Dankzij de tand- en groefverbinding van de isolatieplaten (kliksysteem) creëert u moeiteloos een doorlopend isolatieschild. De reflecterende bekleding aan de spouwkant zorgt daarnaast voor een nog betere isolatie. De matgrijze zijde van de isolatieplaten wordt tegen de draagconstructie geplaatst en is alkalibestendig. Eurowall 21-isolatieplaten zijn bovendien waterafstotend en vormvast, met een uitstekende isolatiewaarde die behouden blijft in de tijd.In passiefhuizen of in BEN-woningen (bijna energieneutraal) zorgt Eurowall 21-isolatie voor aanzienlijke plaatswinst, want zelfs bij een hoog isolatiepeil volstaat de standaard spouwbreedte."

 

Eurowall 21-spouwisolatie

  • Keymark kwaliteitslabel
  • uitstekende lambda-isolatiewaarde (λD = 0,021 W/mK)
  • hard PIR-schuim voorzien van een gasdicht meerlagencomplex
  • handig rasterpatroon voor een precieze plaatsing van de spouwankers
  • vochtbestendig en heel winddicht
  • unieke sponning met tand-en-groef kliksysteem aan de 4 zijden
  • matgrijze bekleding aan één zijde voor een optimale bescherming tegen mogelijke aantasting door cement (alkalisch milieu)
  • maak ook gebruik van Rectitape-isolatietape voor het winddicht afkleven van de hoeken en de naden van de Recticel-isolatieplaten
Deel dit artikel:
Contacteer Recticel Insulation
Onze partners