EXPO. Dialoog tussen de kleurrijke werelden van Muller Van Severen en kunstenaar Willem Cole in Berlijn

De gerenommeerde Duitse retailer Andreas Murkudis presenteert een nieuwe tentoonstelling in Store 77 in Berlijn, waar de kleurrijke werelden van het Belgische duo Muller Van Severen en de Belgische kunstenaar Willem Cole elkaar ontmoeten. Deze tentoonstelling, die opent op 11 november en loopt tot 13 januari, kan worden gezien als een ontmoeting, een dialoog, een gesprek.

Stoelen, lampen, tafels, wandkasten en tapijten van het Belgische ontwerpersduo worden getoond in combinatie met de abstracte tekeningen van hedendaags kunstenaar Willem Cole, die voor het eerst ook nieuwe mozaïekstaven toont.

Naast hun wederzijdse liefde voor kleur en onderzoek, flirten Muller Van Severen en Willem Cole ook voortdurend met de grens tussen kunst en design. Terwijl de ontwerpen van Muller Van Severen bijna intuïtief en moeiteloos tot stand lijken te komen, laat de kunst van Willem Cole, gebaseerd op drie basiskleuren met meer of minder witruimte ertussen, zien hoe uit een uiterst beperkte set basisverschillen een veelheid aan variëteiten kan ontstaan.

"We zijn erg enthousiast over deze nieuwe show bij Andreas Murkudis. Andreas was een van de eerste 'believers' van ons werk, waardoor er een diepe band ontstond. We hadden onze eerste show in Berlijn met hem in 2014 en sindsdien hebben we een aantal geweldige shows samen gedaan."
- Fien Muller, Muller Van Severen -

 

Andreas Murkudis wordt beschouwd als een van Duitslands meest gerenommeerde retailers en runt drie zorgvuldig ingerichte winkels aan de Potsdamer Strasse in Berlijn. Murkudis gebruikt de ruimte van Store 77 om een specifiek thema, product of merk te presenteren waar hij bijzonder gepassioneerd over is. Afhankelijk van de lopende tentoonstelling vind je in de galerieachtige ruimte kunstwerken, mode of een selectie van handgemaakte meubels en keramiek.

Bron: Club Paradis
Deel dit artikel:

Onze partners