EXPO. Atelier Ternier organiseert groepsexpo op snijvlak van design en vakmanschap

Atelier Ternier, het gerenommeerde Belgische schrijnwerkatelier, organiseert van 30 augustus tot 29 september de tentoonstelling "Crafting Connections" in Surplus in Gent. De groepstentoonstelling toont het werk van 12 onafhankelijke Europese designstudio's die allen de grenzen van design en vakmanschap verleggen door functionaliteit te koppelen aan creativiteit en innovatie.

"Crafting Connections" toont zowel nieuwe als bestaande stukken, van meubilair tot gelimiteerde stukken. De tentoonstelling biedt een blik op de thema's collectieve creativiteit, innovatief ontwerp en kleinschalige zelfproductie. Alle deelnemers delen een gemeenschappelijke methodologie in het ontwerpen, het produceren en het verfijnen van voorwerpen uit het dagelijks leven. Het zijn stuk voor stuk kleinschalige ateliers die zoeken naar manieren om creativiteit, vakmanschap en innovatie te verzoenen met functionaliteit en productiviteit.

Poëtische functionaliteit

Atelier Ternier stelde de tentoonstelling samen vanuit de overtuiging dat de balans tussen vorm, materiaal en constructie een poëtisch randje geeft aan functionaliteit. Er zal een brede selectie eiken meubilair worden gepresenteerd, evenals staalwerk in de vorm van zitmeubelen, planken en meer expressieve vormen. Er zullen ook kasten en zitmeubels in volledig aluminium te zien zijn.

Naast die eerder serene selectie zullen veel gekleurde meubels worden tentoongesteld, net als gekleurde vloertapijten. Verlichtingsontwerpen zullen de ruimte langs de showroom accentueren met geselecteerde kunstwerken die de geest van ambachtelijke verbindingen weerspiegelen.

Directe interactie

De tentoonstelling dient als platform om deze ontworpen stukken toegankelijk te maken voor een breder publiek en biedt directe interactie met de werken van de ontwerpers en de mogelijkheid om de stukken aan te kopen zonder tussenkomst van derden.

Deelnemende designers/designstudio's zijn AETHER/MASS (BE), Jonas Van Put x Jaap Bontekoe (BE), Bautier (BE), Cathérine Biasino (BE), Ertl Und Zull (DE), LABT van Atelier Ternier (BE), Marie Mees (BE), Paulineplusluis (BE), STACK door STUDIO MOTO (BE), UTIL (PT), Vormen (BE) ​en Willem Cole (BE).

Bron: Club Paradis
Deel dit artikel:
Onze partners