Architectenbureau studio MOTO lanceert modulair meubelsysteem STACK

Met STACK tekent het Gentse architectenbureau studio MOTO voor een eerste meubelcollectie: een modulair systeem waarmee aluminium kasten, rekken, totems, bijzet- en salontafels samengesteld kunnen worden. STACK presenteert zich als een speelse familie van stapelbare meubels, opgebouwd uit een beperkt aantal aluminium onderdelen.


Het systeem laat toe dat iedereen zelf een meubel kan samenstellen en ‘bouwen’ dat aan zijn/haar specifieke wensen en noden voldoet. Eenvoudig, effectief, stabiel, stapelbaar en uitbreidbaar. Twee ronde aluminium platen maken een handig salontafeltje, maar wanneer je er zes op elkaar plaatst, krijg je plots een sculpturale totem die als sokkel of presentatiemeubel gebruikt kan worden.

 

FUNCTIONEEL EN AVONTUURLIJK

​Net als in hun architecturale praktijk, zoekt studio MOTO met hun ontwerp voor STACK de spanning op tussen het functionele en het avontuurlijke. De collectie vertrekt vanuit een dagelijkse realiteit, maar geeft tegelijk blijk van een groot ontwerpplezier.
​​
​studio MOTO koos zowel uit esthetische als praktische overwegingen voor het neutrale en tijdloze aluminium als materiaal. Naast het interessante spel van licht en weerspiegeling en de natuurlijk patine die het materiaal door het gebruik krijgt, is aluminium ook licht, sterk en plooibaar. Eigen aan de collectie is de dualiteit tussen speels en strak, tussen elegant en robuust, tussen alledaags en avontuurlijk en tussen tijdloos en eigentijds

 

WAT JE ZELF DOET…

​Het systeem ontstond eerder vanuit een praktische noodzaak, dan vanuit de wil om een groots design-statement te maken. Toen studio MOTO voor het eigen kantoor vergeefs naar een archiefkast met een tijdloos ontwerp zocht dat zich kon aanpassen aan veranderlijke situaties en kon meegroeien met het bureau en diens archief, tekenden ze zelf een systeem uit. ​
​​
​STACK is een systeem dat in elkaar wordt geklikt en waar geen schroeven of andere mechanische bevestigingen aan te pas komen. Het resultaat is een uiterst eenvoudig maar veelzijdig, duurzaam en flexibel meubelsysteem dat talloze combinaties en mogelijkheden biedt.

De meubels worden gelanceerd van 2 tot 5 maart bij Valerie Traan Gallery in Antwerpen.

 

Studio MOTO

Studio MOTO, opgericht door Thomas Hick en Mo Vandenberghe, tekende onder meer The Wunderkammer Residence voor Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle, de spiegelende frietkoten in Brussel, de heraanleg van de plantentuin in Meise en de nieuwe Westerpunt-uitkijktoren in De Panne. Momenteel werken ze onder andere aan het nieuwe masterplan en de scenografie voor het Middelheim openluchtmuseum in Antwerpen.

Deel dit artikel:

Onze partners