Designmerk House of RoRo lanceert collectie modulaire multifunctionele kindermeubels

De in New York gevestigde ontwerpstudio House of RoRo lanceert haar debuutcollectie bestaande uit multifunctionele en veelzijdige kindermeubels die duurzaam, speels en praktisch zijn. De meubels zijn niet alleen mooi, maar ook bescheiden en eenvoudig in hun materiaalkeuze.

House of RoRo werd opgericht door de Belgische interieurontwerpster Anne-Sophie Rosseel van het New Yorkse bureau Rosseel Studio. Toen ze op zoek ging naar geschikt kindermeubilair voor haar jonge zoontje, werd ze geconfronteerd met een aanbod aan vooral overdreven schattige meubels die alleen in speelkamers konden worden opgeborgen en ruimte in beslag namen die een stadsmoeder niet had.

Bovendien heeft het best verkochte kinderspeelgoed en meubilair vaak de kortste consumptiecyclus. Alleen al in Amerika belandt elk jaar meer dan 12 miljoen ton meubilair op de vuilnisbelt. Daarom besloot Rosseel House of RoRo op te richten: een meubelmerk dat de leer- en groeicyclus van het kind respecteert zonder hun handelsvermogen te onderschatten.

 

Interlockables

De debuutcollectie van House of RoRo heet 'Interlockables' en omvat zitmeubels, tafels en opbergmeubels. Het zijn stuk voor stuk eenvoudig in elkaar te zetten meubels, zo ontworpen dat een kind ze gemakkelijk in elkaar kan zetten, met de hulp van een vriend of rubberen hamer. Bovendien zijn de meubels duurzaam geproduceerd, modulair en multifunctioneel, zonder compromissen te sluiten op het gebied van design of esthetiek. De veelzijdige ontwerpen zijn genderneutraal en niet leeftijdsgebonden.

"Ik was op zoek naar manieren om speelgoedopbergers te combineren met functionele meubels die er goed zouden uitzien in ons huis en tegelijkertijd lang konden meegaan. Kinderen groeien snel en als ik een product zou maken, wilde ik dat het zo duurzaam mogelijk was en niet na 2 jaar op de vuilnisbelt belandde."
- Anne-Sophie Rosseel, oprichtster van House of RoRo -

 

Een goed ontwerp zoekt naar de perfecte menselijke schaal. Designiconen zoals Charles en Ray Eames en Enzo Mari waren pioniers op het gebied van deze benadering. Zij maakten in hun praktijk ruimte voor de vraag hoe je kindvriendelijke ontwerpen kunt maken die mee groeien met het lichaam van kinderen. De ruimtes waarin zowel volwassenen als kinderen leven kunnen en moeten op elk niveau mensgericht zijn. De aanpasbare flatpack meubels van House of RoRo bouwen voort op deze ontwerpfilosofie.

"We onderschatten kinderen als we denken dat ze alleen worden aangetrokken door een ontwerp als het frivool is. Ik richt me graag op de speelse interactie met een object in plaats van op de vorm ervan."
- Anne-Sophie Rosseel, oprichtster van House of RoRo -

 

Materialen en afwerking

Alle meubels bestaan voornamelijk uit multiplex, wat het meest duurzame en veelzijdige materiaal voor kindermeubels is. De artisanale kleurenexpert Audrey Louise Reynolds ontwikkelde voor House of RoRo een reeks houtbeitsen op basis van volledig natuurlijke pigmenten zoals paddenstoelen, bloemen, mica, mos,....

Deze kleurstoffen, in combinatie met een houtafwerking op bio basis, kunnen op meubels worden aangebracht voor een uniforme, maar licht transparante kleurgloed. De collectie is verkrijgbaar in een blanke olieafwerking en een selectie van vijf effen kleuren. Kleuropties veranderen per seizoen en aangepaste kleuren zijn beschikbaar op aanvraag.

 

Duurzaamheid

De productie van House of RoRo is lokaal en wordt in kleine oplages gemaakt met behulp van lokale en gecertificeerde bronnen om zowel de veiligheid als de minimale impact op het milieu te garanderen. Alle artikelen worden plat verpakt verzonden waardoor zowel de verpakking als de ecologische voetafdruk wordt verkleind. Het gebruikte multiplex is zowel FSC- als TSCA-gecertificeerd. De TSCA-certificering reguleert de formaldehyde-emissie. De FSC-certificering garandeert dat de producten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen die ecologische, sociale en economische voordelen bieden.

Alle afwerkingen uit multiplex zijn VOS-vrije, voedselveilige sealers op oliebasis. De gekleurde afwerkingen die Audrey Louise Reynolds voor House of RoRo heeft ontwikkeld zijn veganistische houtbeitsen die voedselveilig zijn, handgemaakt met de veiligste en kleurrijkste materialen die de natuur te bieden heeft. Restjes van de cnc-bewerkingen worden omgezet in kleurstalen in de vorm van kleine houten speeltjes of puzzels.

Bron: Club Paradis
Deel dit artikel:

Onze partners