Expo rond Mies van der Rohe award 2015

De resultaten van de Mies van der Rohe award 2015 reizen van Barcelona naar BOZAR. Van woensdag 16 september tot en met 1 november 2015 wordt een kritische kijk gegeven op de hedendaagse Europese architectuur in een audiovisueel parcours van de veertig beste werken gerealiseerd in de voorbije twee jaar.

Hedendaagse Europese architectuur

De ‘European Union prize for contemporary architecture / Mies van der Rohe award 2015’ is voor de Europese Commissie en Fundació Mies van der Rohe een goede gelegenheid om de crème de la crème van de hedendaagse Europese architectuur onder de aandacht te brengen. Onder meer Rem Koolhaas en Zaha Hadid zijn voormalige winnaars van deze prestigieuze award. Met schaalmodellen, schetsen, foto’s en video’s focust de expo in BOZAR op veertig designs die bijdragen tot het karakter van Europa. De vijf finalisten, de winnaar en de Emerging Architect Prize Winner zullen in de spotlights staan:

  • Ravensburg Art Museum, Duitsland, door Lederer Ragnarsdóttir Oei
  • Danish Maritime Museum in HelsingØr, Denemarken door BIG - Bjarke Ingels Group
  • Antinori Winery in Bargino-San Casciano Val di Pesa, Firenze, Italië, door Archea Associati
  • Szczecin Philharmonic Hall, Polen door Barozzi/Veiga
  • Saw Swee Hock Student Centre - London School of Economics, in Londen, Verenigd Koninkrijk, door O'Donnell + Tuomey.

De Szczecin Philharmonic Hall werd winnaar van de editie van 2015, terwijl de Emerging Architect Prize werd uitgereikt aan de Catalaanse studio ARQUITECTURA-G voor hun werk aan Luz House.
 

Shaping European Cities

Voor de opening van de tentoonstelling zal er op 15 september een evenement plaatsvinden in de vorm van TED-talks, gevolgd door debatten rond het thema ‘Shaping European cities - Hoe kunnen beleidsmakers en architecten steden aantrekkelijker maken?’ Het openingsevent is gratis na registratie.

Bron: BOZAR
Deel dit artikel:

Onze partners