Flexibel werken met aangepaste akoestiek in Eneco World Rotterdam

Onlangs werd het nieuwe kantoorgebouw Eneco World in Rotterdam opgeleverd. Het gebouw is volledig afgestemd op het nieuwe werken en daarnaast innovatief, duurzaam en energiebesparend. OWA zorgde, samen met Systeem Realisatie Afbouw (SRA) voor een gepaste akoestiek en de juiste uitstraling voor elke ruimte.
Onlangs werd het nieuwe kantoorgebouw Eneco World in Rotterdam opgeleverd. Het gebouw is volledig afgestemd op het nieuwe werken en daarnaast innovatief, duurzaam en energiebesparend. OWA zorgde, samen met Systeem Realisatie Afbouw (SRA) voor een gepaste akoestiek en de juiste uitstraling voor elke ruimte.Met 25 000 vierkante meter kantoorruimte over veertien verdiepingen biedt Eneco World plaats aan 2100 medewerkers van de energieleverancier Eneco. Het gebouw is volledig afgestemd op flexibel werken. Het blijkt echter niet eenvoudig om daarbij de werkruimtes af te stemmen op de noden van alle werknemers. Daarom werd voor iedere ruimte de ideale akoestiek berekend om elke medewerker van een geschikte werkplek te voorzien. Deze zorg voor medewerkers leverde het nieuwe hoofdkantoor van Eneco een nominatie op voor de ARC12 Interieurprijs.

Passende akoestiek en juiste uitstraling

In het gebouw vinden we dan ook diverse werkruimten met uiteenlopende akoestische wensen. Sommige ruimten zijn ingericht voor medewerkers die een rustige werkomgeving wensen, terwijl anderen juist dynamisch zijn. De medewerker kiest dus zelf zijn ideale werkplek. Adviesbureau CBRE was verantwoordelijk voor de begeleiding tijdens de nieuwbouw. Johan Bakker, projectmanager bij CBRE, vertelt: “Op basis van de vraag van de klant en het daadkrachtige advies van OWA zijn we gezamenlijk uitgekomen bij de akoestische plafondplaat Sinfonia en het akoestisch spuitplafond OWAplan.”Joop van Wijk, projectleider bij SRA, legt uit waarom er voor de kantoren voor Sinfonia is gekozen: “In kantoren wil je boven het plafond aan installaties kunnen werken, maar er is ook behoefte aan een nette uitstraling. Sinfonia past bij die specifieke wens.”

In de openbare ruimten, zoals de inkomhal, is OWAplan geplaatst. Marcel Janssen, salesmanager Nederland van OWA: “OWAplan is profiel- en naadloos en is daardoor strak af te werken. Dit zorgt voor een eerder luxueuze uitstraling en perfecte akoestiek voor openbare ruimten.”

Gedegen werk in weinig tijdEen ander bijzonder aspect van het project is de korte tijd waarin de werkzaamheden zijn gerealiseerd. “We hebben natuurlijk te maken met veel partijen, veel speciale ruimten en een groot gebouw. Normaal gesproken neemt een dergelijk project veel tijd in beslag, maar dankzij de goede samenwerking tussen alle betrokken partijen is dit project in korte tijd gerealiseerd,” aldus Van Wijk.

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners