Forestlines, een revolutie in 'reclaimed wood'

Forestlines® staat bekend om innovatie in de wereld van houten gevels. In de constante zoektocht naar innovatie en ecologie, heeft Forestlines® nieuws. Forestlines® introduceert reclaimed wood uit Lakewood, Suriname. De houtsoorten Jatoba en Basralocus kunnen nu ook in een teruggewonnen variant gebruikt worden. Naar de toekomst toe onderzoekt Forestlines ook andere houtsoorten uit het stuwmeer. 

Zoektocht naar ecologisch hout

De constante zoektocht naar het meest ecologische product staat, naast ongeziene innovatie, centraal in de ontwikkeling van Forestlines®. Hier doen ze veel onderzoek naar onder andere houtsoorten, profilering en constructie. Forestlines® staat ook open voor kansen van buitenaf die ze tijdens deze verregaande zoektocht tegenkomen. Toen ze Lakewood in Suriname tegenkwamen, zagen ze dat dit zo'n mooie kans was in hun zoektocht naar ecologisch hout.

ONDER WATER

Om voldoende groene stroom op te wekken, werd ongeveer 60 jaar geleden de Brokopondo dam gebouwd.
Deze constructie zette een enorm bosgebied van 135.000 hectare onder water.

Waar de bomen onder water stonden, werd dat deel van de boom bewaard en wordt het nu ontgonnen om het een andere bestemming te geven. De term "reclaimed wood" is daarom uitstekend, want het hout wordt teruggewonnen uit het stuwmeer. Op dit moment hebben ze twee soorten hout die om 'terug te winnen'. Dit is enerzijds Basralocus en anderzijds Jatoba.

VERDER ONDERZOEK

Beide houtsoorten bereiken onbehandeld brandreactieklasse B-s1,d0 in verschillende maten. Andere houtsoorten uit het reservoir zullen de komende maanden worden onderzocht. Samen hopen ze zo de toekomst groener te maken.

Deel dit artikel:
Contacteer Paulussen Houthandel
Onze partners