Fritz Hansen presenteert nieuwe varianten van Vico Duo

“Bekijk de gewone dingen met een ongewone blik,” zei Vico Magistretti ooit. Ter ere van de wijze woorden van deze gerespecteerde Italiaanse ontwerper kreeg de Vico Duo™ stoel, een tijdloze samenwerking tussen Fritz Hansen en Vico Magistretti, een hedendaagse make-over.

De nieuwste aanwinst van de Vico Duo familie – een reeks stapelbare barkrukken en stoelen – is een perfecte combinatie van schoonheid en functionaliteit. Naast de nieuwe, volledig stapelbare stoelen is er nog een nieuwigheid: voortaan is het mogelijk om alle modellen gedeeltelijk of het volledige oppervlak te bekleden met stof of leer. Daarnaast is er ook een koppelstuk beschikbaar voor zowel de vierpoot- als de sledemodellen. Hierdoor wordt de klassieke Italiaanse look mooi gecombineerd met de functionaliteit waar Scandinavië voor gekend staat.

“De stoel is een resultaat van de prachtige en sterke samenwerking tussen Fritz Hansen en Vico Magistretti. Tegen 1997 had Magistretti heel wat vertrouwen gekregen in zijn kunnen en kon hij op een ontspannen manier werken aan zijn ontwerpen en zijn carrière verder uitbouwen. De stoel heeft een eenvoudig en comfortabel, doch sterk ontwerp waarin dit wordt gereflecteerd”, zegt Christian Andresen, Head of Design bij Fritz Hansen.

Over de ontwerper

Magistretti wordt één van de grondleggers van Italiaans design genoemd en wordt wereldwijd geprezen voor zijn experimenteel, doch harmonieus werk dat zich uit in slanke, hoogwaardige meubels tot gedetailleerde architecturale gevels. Vandaag wordt zijn bekroonde werk wereldwijd verspreid – in galerijen, musea en privégebouwen – waarbij elk stuk een mooi voorbeeld is van zijn buitengewone vermogen om eenvoud te combineren met essentialisme in hedendaags design.

Magistretti ontwierp de originele Vico Duo stoel in 1997 in zijn kantoor tussen de schetsen van de ontwerpafdeling van Fritz Hansen. De stoel is een eenvoudig ontwerp met strakke lijnen. Hij tekende een losse “z” op papier, en dit vormde de inspiratie voor de achterwaartse armsteunen van de stoel – een ongebruikelijk element van het ontwerp dat op een bewuste manier een evenwicht creëert. De armsteun en achterste poten bestaan uit één stuk staal – een tweede uniek aspect van dit ontwerp.

Deel dit artikel:
Onze partners