Fritz Hansen lanceert met ReNEW nieuw circulair model voor designiconen

© Fritz Hansen
© Fritz Hansen
© Fritz Hansen

De Deense meubelproducent Fritz Hansen introduceert met trots ReNEW, een uitgebreid duurzaamheidsinitiatief dat de grenzen van standaard bedrijfspraktijken verlegt. ReNEW omvat twee nieuwe programma’s die zijn opgezet om een circulair model te bevorderen voor iconische stukken in de collectie: Refurbish en Recrafted.

Elk programma zorgt ervoor dat originele Fritz Hansen-kuipstoelen (Ant™, Grand Prix™, Lily™ en Series 7™) zo lang mogelijk in gebruik blijven. Het is bekend dat er duizenden van deze stoelen, die al tientallen jaren oud zijn, over de hele wereld in omloop zijn. Veel van deze stoelen zijn vanaf het begin vervaardigd met hoogwaardige materialen, vakmanschap en een tijdloos ontwerp, en hebben alleen een cosmetische update nodig. De ReNEW-programma’s zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat deze stoelen nog generaties lang in omloop blijven.

  • Refurbish-programma: Het programma is in heel Europa verkrijgbaar en biedt bedrijven de mogelijkheid om hun originele Fritz Hansen Ant™-, Grand Prix™-, Lily™- en Series 7™-stoelen op te knappen en eventueel te upgraden zodat ze weer als nieuw zijn.
  • Recrafted-programma: Dit programma biedt commerciële klanten over de hele wereld de mogelijkheid om gerestaureerde Ant™-, Grand Prix™-, Lily™- en Series 7™-kuipstoelen te kopen of terug te verkopen die Fritz Hansen vervolgens restaureert voor wederverkoop.

Nalatenschap van kwaliteit en duurzaamheid

Met de lancering van de ReNEW-programma’s bevestigt Fritz Hansen opnieuw zijn streven naar compromisloze kwaliteit en duurzaamheid in design, en stelt het bedrijf tegelijkertijd nieuwe normen voor duurzame praktijken. Al tientallen jaren biedt Fritz Hansen reparatiediensten en reserveonderdelen aan voor zowel particuliere als commerciële klanten. ReNEW is de volgende natuurlijke stap in de jarenlange toewijding van het bedrijf aan het leveren van meubels die generaties lang kunnen worden doorgegeven aan mensen die een iconisch design koesteren.

“Met ReNEW zet Fritz Hansen belangrijke stappen in de richting van een meer circulaire economie”, zegt Lars Hardboe Galsgaard, Executive Vice President Sales & Brand Management bij Fritz Hansen. “Omdat we prioriteit geven aan restauratie en reparatie zorgen we ervoor dat onze iconische en duurzame ontwerpen de tand des tijds blijven doorstaan en tegelijkertijd de weg wijzen naar een duurzamere toekomst voor onze branche.”

De toekomst is circulair

Al meer dan 151 jaar produceert Fritz Hansen ontwerpen die de tijd overstijgen. Elk stuk staat bekend om het gebruik van zorgvuldig gekozen materialen van superieure kwaliteit die mooi verouderen en wordt door deskundige vakmensen gemaakt om lang mee te gaan. De lange geschiedenis en sterke aanwezigheid van Fritz Hansen op de vintage markt zijn het bewijs van de overtuiging dat kwaliteit en duurzaamheid van materialen en ontwerp verantwoorde keuzes zijn en de kern vormen van het bedrijf.

Door te kiezen voor een circulaire benadering is Fritz Hansen klaar om een blijvende positieve impact te hebben op zowel mensen als de planeet. De ondernomen initiatieven betekenen een aanzienlijke vooruitgang en er staan nog meer diensten op de planning naarmate Fritz Hansen overgaat op een steeds circulairdere benadering.

Bron: Fritz Hansen
Deel dit artikel:
Onze partners