Geberit lanceert innovatief FlowFit toevoersysteem

Met Geberit FlowFit presenteert de Europese marktleider in sanitaire producten een nieuw toevoersysteem voor universeel gebruik dat systematisch alle obstakels wegneemt uit het installatieproces. Dit baanbrekende systeem is volledig gericht op de drie belangrijkste eisen van installateurs en sanitaire ingenieurs – betrouwbaarheid, hygiëne en gebruiksgemak.

“Bij de ontwikkeling van Geberit FlowFit hebben we onszelf ambitieuze doelen gesteld. We richtten ons hierbij op de drie belangrijkste eisen van installateurs en sanitaire ingenieurs – betrouwbaarheid, hygiëne en gebruiksgemak. We willen installateurs een buitengewoon efficiënt installatieproces bieden en zo hun dagelijks werk op de bouwplaats veel gemakkelijker maken. Door zijdelings te persen is bijvoorbeeld minder ruimte nodig en is zelfs in krappe omstandigheden een perfecte persing mogelijk. Bovendien kunnen alle buismaten worden geperst met slechts twee persklemmen. Dit bespaart tijd, beperkt het werk tot een minimum en verlaagt de gereedschapskosten. Voor afmetingen van diameter 16 mm tot 40 mm is slechts één persklem nodig”, aldus Ronald De Groot, Product Manager leidingsystemen bij Geberit.

Geberit FlowFit is in de eerste plaats bedoeld voor drinkwater- en verwarmingstoepassingen, maar kan ook worden gebruikt voor koelwater, bedrijfswater en perslucht. “De ervaringen van onze installateurs werden consequent meegenomen in het ontwikkelingsproces. Daardoor voldoet Geberit FlowFit tot in detail aan de eisen van onze klanten.”

UITGEBREID ASSORTIMENT VOOR ELK BOUWPROJECT

Geberit FlowFit is verkrijgbaar in de diameters 16 mm tot 75 mm. Meerlagenbuizen tot diameter 20 mm kunnen worden gebogen met een buigveer, terwijl voor diameters 25 mm tot 50 mm een buiggereedschap nodig is. De meerlagige Geberit FlowFit buizen zijn verkrijgbaar in verschillende variaties: in rechte lengtes en op rol. Er is keuze tussen een naakte rol, met beschermbuis of voorgeïsoleerd.

Geberit FlowFit is goedgekeurd voor gebruik in verwarmingsinstallaties tussen 0 en 80 °C, voor drinkwaterinstallaties tussen 0 en 70 °C, en voor bedrijfsdrukken tot 1 MPa (10 bar). Het systeem wordt vervolledigd door een uitgebreid assortiment kunststof fittingen en schroefelementen van loodvrij brons en loodvrij siliciumbrons voor alle toepassingen, zodat vrijwel elke sanitaire installatie in technische bouwsystemen kan worden gerealiseerd.

Met de universele Geberit MasterFix adapter kan Geberit FlowFit zonder gereedschap worden aangesloten op bijvoorbeeld alle Geberit kraanaansluitingen. Geberit FlowFit kan met behulp van een adapter ook worden aangesloten op alle andere Geberit leidingsystemen.

Bron: Geberit

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage