Geberit lanceert opnieuw tal van nieuwigheden

De onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling (R&D) bij Geberit bruist elk jaar van de nieuwe ideeën. Ook dit jaar lanceert de marktleider in sanitaire producten weer verschillende nieuwigheden. In de B2B-markt gaat het om een optimalisatie van de hang-wc Acanto met onder meer de TurboFlush spoeltechniek, een nieuw design voor de bedieningsplaat Sigma70 en een aanpassing van de sanitaire module Monolith Plus. De vernieuwde producten zijn beschikbaar vanaf april.

Acanto-hang-wc nu ook met TurboFlush spoeltechniek

De ontwerpers van Geberit verfijnden een aantal essentiële eigenschappen van Acanto, de hang-wc die geen spoelrand heeft zoals traditionele wc-potten. De binnenkant van de wc-pot kreeg een andere vorm om het spoelwater nog beter te geleiden tijdens het doorspoelen. Door de aanpassing maakt het spoelwater een draaibeweging in de wc-pot. De TurboFlush, zoals de spoeltechniek heet, zorgt zo voor een grondige spoelbeurt en dat bovendien in alle stilte. Om de spoelkracht van de TurboFlush-spoeltechniek wat concreter te maken: volgens de voorschriften moeten er tijdens één spoelbeurt minimaal 12 vellen wc-papier worden verwijderd, maar dankzij TurboFlush spoel je gemakkelijk 60 vellen door. De techniek is dus vele malen efficiënter dan de norm verlangt.

Maar de TurboFlush-spoeltechniek heeft voortaan nog een andere grote troef. Het spoelwater wordt vanuit het inbouwspoelreservoir via een hydraulisch geoptimaliseerd verdeelstuk van kunststof, in de wc-pot geleid. Ook dat is een verbetering. Producten uit kunststof kunnen immers op constante wijze worden vervaardigd op het vlak van kwaliteit en vorm. Bij natuurlijk keramiek zijn lichte maatafwijkingen in het  productieproces moeilijker uit te sluiten.

De Acanto-hang-wc is ook verkrijgbaar met KeraTect, een glazuur dat de keramiek jarenlang beschermt en vrijwel ondoorlaatbaar en uiterst glad is, waardoor de wc-pot uiterst gemakkelijk kan worden schoongehouden.

Naast een verbeterde spoelfunctie kan de Acanto-hang-wc vanaf nu ook uitpakken met een eenvoudiger montageproces. Professionele installateurs zullen zeker de EFF3 (Easy Fast Fixing)-installatietechnologie weten te waarderen. Wel, in de Acanto-hang-wc zijn de EFF3-houders nu al voorgemonteerd in een stalen ophangbeugel, wat het installatieproces nog eenvoudiger en betrouwbaarder maakt.

Het draagvermogen van de wc-bril op de Acanto verbeterde ook. Die kan nu 300 kg aan, wat dubbel zoveel is dan wat de norm verlangt. De wc-bril, die ook dunner werd, en het deksel zijn voortaan via de Quick Release-functie ook eenvoudig verwijderbaar. Zo zijn die twee onderdelen, maar ook de wc-pot zelf, makkelijker te reinigen. Om vandalisme in (half)openbare sanitaire ruimten te voorkomen, kan de Quick Release-functie worden geblokkeerd met een schroef in het scharnier.


Nieuw design voor bedieningsplaat Sigma70

Het minimalistische design van de Sigma70-bedieningsplaat kreeg een update. Het zwevende karakter komt nu nog meer tot zijn recht door de licht gebogen, vooruitstekende vormgeving. Hoewel de plaat uit twee grote spoeltoetsen bestaat, heeft ze toch een homogeen uitzicht.

Het sobere design harmonieert mooi met de verschillende architecturale kleuren en materialen waarin Sigma70 beschikbaar is. Het assortiment werd aangevuld met vijf nieuwe variaties. Naast glas (wit, zwart, zandgrijs en lava) en geborsteld roestvrij staal is de bedieningsplaat nu ook verkrijgbaar in een metalen afwerking in de kleuren matzwart, rood goud, zwart chroom en messing.


Vernieuwde Monolith Plus en verlenging beschikbaarheid wisselstukken inbouwspoelreservoirs

Ook de sanitaire module Monolith Plus kreeg een nieuw kleedje aangemeten. De sanitaire module onderscheidt zich door haar uitgebreide waaier aan elektronisch bediende functies. Die omvatten de instellingen voor verlichting, geurextractie, spoelvolume en intervalspoeling.

Het verlichtingsconcept werd aangepast. Het witte licht is nu dimbaar en kan voortaan worden weergegeven in verschillende kleurtemperaturen.

Monolith Plus is dankzij de integratie van Bluetooth voortaan ook compatibel met de Geberit Home-app, waardoor de verlichting maar ook andere functies zoals de nalooptijd van geurextractie, de intensiteit van het licht of het spoelvolume kunnen worden ingesteld via de smartphone.

Een nieuwe functie is de intervalspoeling – ook programmeerbaar via de Geberit Home-app. Die zorgt ervoor dat de watertoevoerleiding en het reservoir van de sanitaire module regelmatig worden gespoeld bij langere afwezigheden om langdurig stilstaand water te voorkomen.

Ook de twee ronde soft touch-toetsen in het deksel, die beide via een elektronisch signaal voor een ander spoelvolume zorgen, vormen een optimalisatie van het ontwerp.

De glazen frontplaat is voortaan beschikbaar in de kleuren lava, zwart, leisteenlook, zandgrijs en wit. De eerste drie uitvoeringen worden standaard geleverd met zijbekleding in zwart chroom. De laatste drie en de frontplaat met betonlook komen met aluminium zijbekleding.

Doordat de modules nauwelijks 11 centimeter diep zijn, vormen ze een aantrekkelijk alternatief voor opbouw- of inbouwspoelreservoirs in het algemeen en voor renovatieprojecten in het bijzonder. Door hun compacte vorm zijn ze ideaal voor kamers waarin geen plaats is voor een vóórzetwand. Ze zijn geschikt voor bevestiging aan de muur en aan de vloer.

Belangrijk: Geberit heeft op 1 januari van dit jaar de beschikbaarheid van wisselstukken voor inbouwspoelreservoirs van wc’s verlengd van 25 naar 50 jaar. Zo’n lange beschikbaarheid van wisselstukken is uniek en bewijst dat duurzaamheid en betrouwbaarheid bij Geberit geen loze woorden zijn.

Deel dit artikel:

Contacteer Geberit

Onze partners