Gebruikte vloeren krijgen tweede leven dankzij nieuwe technologie

Vloerbedrijf Coretec Floors zet een terugnamedienst op poten om gebruikte vloeren een tweede leven te geven. Bedoeling is dat deze zogenaamde Second Life vloeren in eerste instantie aan vzw's en jeugdbewegingen worden aangeboden, maar ook particulieren hier terecht kunnen voor een vloer. 

Dit alles zal gebeuren op een bepaald platform van Coretec Floors zelf waar de 'nearly new' Coretec-vloeren worden aangeboden. Met dit bedrijfsmodel proberen ze meer rekening te houden met een duurzame wereld.

Tweede leven

Omdat de vloeren droog en demonteerbaar geplaatst worden en bestaan uit duurzaam materiaal, is het perfect mogelijk om deze vleoren oneindig te hergebruiken. Er wordt tevens een maatwerkbedrijf ingeschakeld dat bio-producten, speciaal ontwikkeld door Coretec, gebruikt om gedemonteerde vloeren te reinigen. Hierdoor is er nauwelijks kleurverschil merkbaar.

Coretec Floors nam zelf de proef op de som toen ze verhuisde naar een nieuw bedrijfsgebouw. De Second Life vloeren werden gerecupereerd uit het vorige gebouw en geplaatst in het nieuwe.

 

Bron: Coretec Floors
Deel dit artikel:

Contacteer COREtec Floors

Onze partners